3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Başbuğ: Hepimiz kardeşiz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu vatanın bağımsızlığı için bütün herkesin omuz omuza savaştığını belirterek, "Hepimiz kardeşiz. Bunu bozmaya kalkanlara imkan tanınmamalı" dedi.

Orgeneral Başbuğ ve TSK'nın yeni komuta kademesi, Büyük Taarruzun 87. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı.

Helikopterle bölgeye gelen Orgeneral Başbuğ, Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanttin Çoban, bölge milletvekilleri ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Orgeneral Başbuğ'u protokolün dışında karşılayanlar arasında Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçelerinden gelen 43 öğrenci de vardı. Orgeneral Başbuğ, ellerinde Türk bayraklarıyla kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrencilere, aynı şekilde karşılık verdi. Kulp Barış İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Tevfk Eren, Orgeneral Başbuğ'a 23'ü kız toplam 43 öğrenciyle birlikte Afyon'a geldiklerini söyledi. Orgeneral Başbuğ'da, kendilerini burada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Milletimizin bütün insanları burada omuz omuza savaştı. Şehitler ve gaziler verdik" diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar daha sonra şehitlikteki törene geçtiler. Tören, saygı duruşu ve saygı atışının ardından söylenen İstiklal Marşı ile başladı. Orgeneral Başbuğ daha sonra TSK adına anıta çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Handan Taşçı'nın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar şehitlikleri ziyaret ederek, kırmızı karanfil bıraktılar.

Bu sırada Orgeneral Başbuğ, mezarların üzerinde yazan değişik illerin adlarını göstererek, "İşte Türkiye bu. Fazla bir şey söylemeye gerek var mı? Burada beraber yatıyorlar, yan yanalar...Kardeşlik bu... Daha fazla bir şey söylemeye gerek yok. İstanbullu, Eruhlu, Halepli, Hakkarili yan yana yatıyor. Hepsi kardeş, hepimiz kardeşiz. Bunu bozmaya kalkanlara imkan tanınmamalı" şeklinde konuştu.

Başbuğ, şehitliğe adını veren Albay Reşat'ın Büyük Taarruz sırasında Atatürk'ün emirini zamanında yerine getiremediği için canına kıydığını anlattı. Albay Reşat'ın TSK'nın vazife ve şerefin timsali olduğunu ifade eden Başbuğ, "Vazife mukaddestir. Asker için en önemli korulardan birisi vazifedir. Vazife, can pahasına dahi olsa yerine getirilir" dedi.  Orgeneral Başbuğ, törenin ardından, Diyarbakır'dan gelen öğrencilerle birlikte şehitlik anıtı önünde hatıra fotoğraf çektirdi. Orgeneral Başbuğ ve diğer komutanlar daha sonra şehitlikten ayrıldılar.

Diyarbakır Kulp ve Lice kaymakamlıklarının organize ettiği kültür gezisi kapsamında Afyonkarahisar'a gelip, törenlere katılan öğrencilerin ise oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Kulp'dan gelen 8.sınıf öğrencisi Masum Demir, "Daha önce buraya hiç gelmemiştim. Çok mutluyum. Atalarımız düşmana karşı burada omuz omuza savaştılar" diye konuştu.

Öğrencilerden Şilan Cengiz de, "Bende ilk defa buraya geliyorum. Çok güzel şeyler hissediyorum. Vatanımız için savaşan atalarımızı görmeye geldik. Şehitlerimiz için de dua edeceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:56:18
Güncelleme :27 Ağustos 2009 Perşembe 16:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?