3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Başkan Çoban Belçika’dan döndü

BAŞKAN ÇOBAN BELÇİKA’DAN DÖNDÜ

4 gün boyunca Belçika'ya ziyaret gerçekleştiren Afyonkarahisar heyeti'nin temaslarını ve çalışmalarını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak için Belçika'ya giden Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Mühsürler ve işadamlarından oluşan 30 kişilik heyet şehre döndü. Dönüş sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Çoban, Belçika'da şehir şehir dolaşarak yoğun temaslarda bulunduklarını ifade etti. Başkan Çoban, 4 günlük ziyarette Gent, Brüksel ve Anvers şehirlerinde birçok yetkili ile görüş alış verişinde bulunduklarını söyledi. Çoban, ziyaretin dördüncü günü heyete Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığını belirtti.

Belçika'dan 200 bin Türk'ün yaşadığını ve 4 günlük süre zarfında Afyonkarahisar'lı gurbetçilerin hepsi ile görüşmeye çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Çoban, yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantı da Afyonkarahisar'lı gurbetçilere tatile geldiklerinde şehirdeki termal otellerde yüzde 30 indirimli konaklamaları konusunda taahhütte bulunduğunu söyledi. Gurbetçilerden Afyonkarahisar'a geldiklerini zaman belediye ile irtibata geçmelerini söylediğini belirten Başkan Çoban, "Gurbetçilerimiz için termal otellerimiz de fiks fiyat belirleyeceğiz. Otellerimize yüzde 30'a varan indirim yaptıracağız. Onların rezervasyonunu, biz herhangi ıskonto üstlenmeden ya da kendimize bir pay çıkarmadan bunu yapacağız" dedi. Temaslar sırasında somut bir yatarım sözü almadıklarını ancak Afyonlu gurbetçilerin Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Zafer Havalimanı hizmete girdikten sonra Emirdağlı gurbetçilerin bir havayolu şirketi kuracaklarını söylediklerini aktaran Çoban, "Gurbetçilerimiz havayolu şirketini kurduktan sonra buraya uçak seferleri düzenleyecekler" diye konuştu.

BAŞKAN ÇOBAN BELÇİKA’DAN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 17:25:01
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 14:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?