3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Başkan Kaptan: Üç kuruşa eğilmem

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, belediye başkanlığını siyaset için değil, hizmet için yaptığını söyledi. Kaptan, "Dik başlı da değilimdir. Ama eğilmemek lazım" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, fuar alanına yeni yapılacak düzenlemeler için şehre gelen Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerini, Belediye Meclis Salonu’nda ağırladı. Öğrencilere, Afyonkarahisar ve kendisi hakkında bilgiler veren Başkan Kaptan, belediye başkanlığını siyaset için değil hizmet için yaptığını söyledi.

"Ben ne politikacıyım, ne de siyasetçiyim" diyen Kaptan, "Ben Türkiye’de uygulanan siyasetçiliği yapmam. Dik başlı da değilimdir. Ama eğilmemek lazım. 3 kuruş için başkasına eğilirseniz, oyuncak olursunuz. Başkanlık için ben aday olmadım. Aday gösterildim. Şu anda siyaset yapmak için değil, hizmet için buradayım" dedi.

Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunun altını çizen Kaptan, ekibini oluşturduğunu ve güzel bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Güzel bir ekibin, daima başarıya ulaşacağını kaydeden Kaptan, konu ile ilgili olarak futbol maçından bir örnek verdi. Kaptan, "Ekip işi, futbol maçına benzer. Örneğin, Fenerbahçe Türkiye’nin en iyi takımlarından bir tanesi. Ama Türkiye Kupası’nda, amatör bir kulüp olan Pendikspor’a yenilmişti. Bu maç, güzel bir ekibin neler yapabileceğinin en güzel örneğidir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Afyonkarahisar Belediyesi, Fuar ve Kültür Park alanına yapılacak yeni düzenlemeler için Ankara Üniversitesi ile ortak bir çalışma yapıyor. Afyonkarahisar Belediyesi, konu ile ilgili olarak proje çalışmalarına başladı. Anakara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde eğitim gören 43 öğrenci, dün şehre gelerek fuar alanında incelemelerde bulundu. Anakara Üniversitesi öğrencileri ile belediye binasında bir araya gelen Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, fuar alanı hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Proje için herhangi bir bütçe ayırmadıklarını belirten Başkan Kaptan, "Projeyi, peyzaj mimarı arkadaşlarımız oluşturacaklar. Proje oluştuktan sonra bütçesi oluşturulacak. Şimdiden bir bütçe belirlemek yanlış olur" dedi.

Ankara Üniversitesi’nden gelen 43 öğrencinin her biri birer proje oluşturacak. Oluşturulan projelerin gerekli analizleri yapıldıktan sonra, uygun görülen projeler hayata geçirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 22:28:13
Güncelleme :28 Şubat 2005 Pazartesi 14:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?