3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Başkent'te Afyonkarahisar rüzgarı

Merkezi Ankara’da bulunan Folklor Araştırmaları Kurumu’nun 2004 yılı “Türk Folkloruna Hizmet Ödülü”ne layık görülen Gazeteci İbrahim Yüksel, geçtiğimiz hafta sonu Başkent’te düzenlenen bir törenle ödülünü alırken, Afyon ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği bir toplantıda da Ankara’daki Afyonkarahisarlılara, “Şifalı Frigya’nın Peri Bacaları ve Kaya Yerleşimleri” konulu bir konferans verdi.

FOLKLORUN OSCAR’I

Folklor Araştırmaları Kurumu tarafından Ankara’da düzenlenen ödül töreni Türk Dünyası Kültür Merkezi’nde yapıldı. Folklor Araştırmaları Kurumu Başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu törende yaptığı konuşmada 1955 yılında dönemin aydınları ve önde gelen bürokratları tarafından Türk folkloruna hizmet amacıyla kurulan Folklor Araştırmaları Kurumu’nun, sadece Türkiye’de değil, dost ve kardeş ülkelerde de folklorik etkinliklerde bulunduğunu belirterek, 1981 yılından bu yana da halk kültürü ile ilgili çalışma yapan kişi ve kuruluşları ödüllendirdiğini söyledi.

Geçen yıl yayınladığı “Afyonkarahisar Halk Bilimi” adlı kitabın yanı sıra folklorla ilgili bilimsel toplantılarda sunduğu bildiriler ve yayımladığı makaleler nedeniyle “Folklorun Oscar”ı olarak nitelendirilen “Türk Folkloruna Hizmet Ödülü”ne layık görülen Yüksel, ödülünü Kültür Bakanlığı Halk Kültürü Araştırma Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Remzi Özçelik’den aldı.

ŞİFALI FİRGYA’YI TANIDILAR

Ödül töreninden sonra Afyon ve İlçeleri Dayanışma Derneği’nin Ankara’daki Afyon Evi’nde düzenlediği bir toplantıya katılan Yüksel, burada da “Şifalı Frigya’nın Peri Bacaları ve Kaya Yerleşimleri” konulu bir konferans verdi. Yüksel konuşmasında Afyonkarahisar’daki peri bacaları ve kaya yerleşimlerinin Kapadokya bölgesinden hiçbir eksiği olmadığını, gerekli altyapı tesisleri ve tanıtımın yapılması halinde, bölgenin önemli bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Afyonkarahisar eski milletvekilleri Hasan Akkuş ve Müjdat Kayayerli ile çok sayıda Afyonkarahisarlının katıldığı toplantıda Yüksel’in slayt gösterisi ile desteklediği konuşması büyük ilgi topladı.

Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve Milletvekili Halil Ünlütepe, konferanstan sonra yaptıkları konuşmalarda Afyonkarahisar’daki termal turizm potansiyelinin Şifalı Frigya, Afyonkarahisar evleri gibi kültür turizmi ile birleştirilmesi halinde ilin turizm sektöründen hak ettiği payı alabileceklerini söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 11:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?