2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Başmakçı festivale hazırlanıyor

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesi, bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan 'Flamingo ve Yumurta Festivali'ne hazırlanıyor. 

Türkiye'nin yumurta borsası olarak bilinen ve flamingoların ürediği 5 merkezden birisi olan Acıgöl'ü bünyesinde barındıran Başmakçı ilçesi, yumurta ve flamingoları, festivallerle tanıtmaya devam ediyor. Başmakçı Belediyesi tarafından organize edilen 4. Flamingo ve Yumurta Festivali, 23-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 23 Mayıs'ta kortej geçişi, stand ve el sanatları sergisi açılışı, folklor gösterileri, Türk Halk Müziği sanatçıları Selma Geçer ve Makbule Kaya'nın konseriyle başlayacak olan festival, 24 Mayıs'ta da renkli görüntülere sahne olacak. 

Festivalin ikinci gününde, dedeler, genç bayanlar ve genç erkekler bisiklet yarışı, mahalli yumurtalı yemekler ve yumurta tokuşturma yarışması, buzağı güzellik yarışması, koç güzellik yarışması ve folklor gösterilerinin ardından Mavi Tiyatrosu tarafından "Gelin küs gitti" isimli oyun sahnelenecek. Yöresel sanatçı Seda ile ses sanatçısı Ümran Özdemir de aynı gün vatandaşlara konser verecek. Festival, 25 Mayıs'ta düzenlenecek olan "Yumurta üreticilerinin sorunları ve çözüm yolları" konulu konferansla sona erecek. 

Başmakçı Belediye Başkanı Ali Kartçı, festivalle ilçede birlik ve beraberliği sürdürmek istediklerini söyledi. Başkan Kartçı, "Afyonkarahisar'ın en uzak ilçelerinden birisi olan Başmakçı'nın adını, Avrupa ve dünyaya duyurmaya devam ediyoruz. Festivalle ilgili hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Festival boyunca vatandaşlarımız hoşca vakit geçirecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 12:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?