3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Başpehlivan, 'gay'lar için ne dedi ?

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin, 644. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş etkinliklerine, her yıl Kırkpınar’a gelmek istediklerini belirten gayleri davet etmesi, tartışmalara neden oluyor.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Nuribey Beldesi’nde düzenlenen yağlı güreş müsabakalarına katılan 1994 ve 1998 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengiz Elbey, bu konunun daha önce de gündeme geldiğini hatırlatarak, "Bunları kim çıkarıyor, ben anlamıyorum. Çünkü orası herkesin seyrine açık bir yer. İnsanları ’o böyleymiş, bu şöyleymiş’ diye sınıflandırmak yanlış. İnsanların cinsel tercihi kendilerini ilgilendirir. Orada ne kadar fazla seyirci olursa bizim açımızdan daha iyi olur. Biz seyirci ile güreşiyoruz. Seyirci olmazsa güreş olmaz. Böyle şeylerle gündem oluşturuluyor. Kim gelirse gelsin, beni ilgilendirmiyor. Çıkıp oraya güreşimizi yapacağız" dedi.
Yağlı güreşin ata ve İslam sporu olduğunu ifade eden 2003 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Kenan Şimşek ise şunları söyledi:

"Bu sporu yapan sporcuların ve seyircilerin bu tür muhabbetlerle alakaları yoktur. Güreş camiası olarak bizi seyreden her insana kapımız açık. Ancak bazı kişiler bizi, kendi menfaatleri ve kendi görmek istedikleri şekilde değerlendiriyorlar."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 16:50:05
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?