4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Bayram gibi uğurlama

AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Sülümenli Belediyesi tarafından beldede askere gidecek gençler için asker uğurlama töreni düzenlendi.

Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal'ın ev sahipliğini yaptığı ve Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ünal Ödemiş ile belde belediye başkanlarının katıldığı asker uğurlama töreninde, askere gidecek 70 gence kına yakıldı. Sülümenli belediye binası yanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Askere gidecek olan 70 genç, kurban kesilerek ve dualar ile törene katıldı. Törende Sülümenli İsmet Atilla İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Büşra Erdoğan, 'Bu vatan kimin?' adlı şiiri okudu. Şiir sonrası Büşra Erdoğan'ı törene katılan İl Jandarma Komutanı Ödemiş ve protokol heyeti ayakta alkışladı. Daha sonra Ödemiş, Büşra Erdoğan'a sarılarak hediye verdi.

Böylesine anlamlı bir gün düzenlemekten onur duyduklarını dile getiren Sülümenli Belediye Başkanı İsmail Çakal, askere gidecek olan gençlerin peygamber ocağına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Başkan Çakal, "Türklerin ön plana çıkmış meziyetlerinden biri doğuştan asker olmalarıdır. Türk askeri cesur, fedakar ve itaatkardır. Tarih boyunca kurulan Türk devletlerinin temeli, düzenli bir askeri teşkilata dayanmıştır. Askerlik, Türklerde milli bir görevdir. Türklerin mükemmel askeri kuruluşları ve değerli komutanları tüm dünyanın hayranlığını kazanmıştır. Bu sebeple askere gidecek olan evlatlarımızı da vatan borcunu ödemeye güle oynaya yolluyoruz. Gittikleri bu kutsal ve anlamlı yolda temennimiz burunlarının bile kanamadan geri dönmeleridir" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ünal Ödemiş ise askere gidecek olan gençlere 'değerli silah arkadaşlarım' diyerek hitap etti. Askere gidecek gençleri uyaran Kd. Albay Ödemiş, askerlerin görev yaptıkları yerlerde birlikleri hakkında hiç kimseye bir şey söylememelerini istedi. Asker ocağının peygamber ocağı olduğunu ifade eden Ödemiş, askere gidecek gençlerin vatani görevlerini yaparken ailelerini telefon konuşmaları esnasında telaşlandırmamalarını istedi. Konuşmasının ardından protokol heyeti ile birlikte askere gidecek gençlerin ellerine kına yakan Kd. Albay Ödemiş, daha sonra gençler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören, Sülümenli kasabası İsmet Atilla İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile sonra erdi.

AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
AFYONKARAHİSAR'DA ASKER UĞURLAMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 11:13:46
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 11:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?