4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Bayramda 500 polis görev yapacak

Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Ramazan bayramı öncesi gerekli önlem ve tedbirlerin alındığını söyledi.

Afyonkarahisarlıların bayramının huzurlu bir şekilde geçmesinin kendilerinin bayramı olduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Bayram süresince 500 polis memurunun görev yapacağını kaydetti. Bilkay, vatandaşın huzur ve güvenli bir şekilde bayram geçirmesi için fazla mesai yapacakları belirterek, Bayram boyunca devriye ve motorize ekiplerin tedbir aldığını söyledi.

Şehir merkezinin işlek cadde, sokak ve mahallelerinde halkın yoğunlukta olduğu bölgelerde ulaşım ile huzur ve güveni sağlamak için devriyelerin yaya ve motorize olarak yapılacağını dile getiren Müdür Bilkay, "3 günlük Ramazan bayramı süresince vatandaşların güvenli ve huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı, alışveriş merkezlerinde meydana gelebilecek, hırsızlık, kapkaç, yan kesicilik ve benzeri olayların önlenmesi için yaya ve motorize ekipler görevlendirildi. Ayrıca trafiğin yoğunlaşacağı ana yollar ile ilçe merkezinde bulunan cadde ve kavşaklarda bayram süresince ek trafik ekipleri görevlendirilerek gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Bayramda yaşanabilecek olası hırsızlık olaylarına karşı önerilerde bulunan Bilkay, kapıcıların mutlaka apartmanlarına sahip çıkmaları gerektiğini, komşuların bir birlerine güvenmelerini bir yere giderken irtibatta olmaları gerektiğini vurguladı. Olabilecek her hangi bir hırsızlık olayı ile ilgili olarak vatandaş ve polis ilişkisinin iyi olması gerektiğini anlatan Bilkay, "Vatandaşların yada mahalle sakinlerinin veya muhtarlara suçu önlemede çok büyük görevler düşüyor. Bu nedenle şüpheli hissettikleri ve kaygılandıkları durumlarda mutlaka bizimle irtibata geçsinler vatandaşın basit yada önemsiz olarak nitelediği konular polis ciddiye aldığı konulardır. Vatandaşlarımız günün 24 saati şüphelendikleri her durumda '155 Polis İmdat' telefonu aracılığıyla durumu güvenlik güçlerine bildirmelerini istiyoruz" dedi.

Özellikle sürücülerin araç kullanırken dikkatli olmaya davet eden Bilkay, trafiği aksatacak veya kazaya sebep olacak davranışlardan sürücülerin kaçınmasını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 11:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?