4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Bayram'dan Çanakkale mesajı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Bekir Bayram, 18 Mart Çanakkale Şehitleri'nin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar'da 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma günü haftası nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Bekir Bayram, günün anlamıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çanakkale şehitlerinin, ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak öldüklerini söyleyen Bayram, "Ülkemizin esenliği yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için canlarını feda eden yüreği pek şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün, Barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün, 'Yare nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbesidir askerin', deyip oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit asker ana ve babalarıyla, oğlunu, kızını vatana hizmet için yetiştiren şehit polis, öğretmen ve diplomatlarımızın ana ve babalarının günüdür" dedi.

Şube Başkanı Bayram, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü; "Vatan uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız bu anlamlı günde terörle mücadelede pek çok erimizi, astsubayımızı, subayımızı, generalimizi, polisimizi, diplomatımızı ve öğretmenimizi şehit verdik. Onlar kahramandı. Aziz Şehitlerimiz size minnettarız, sizi unutmayacağız. Kutsal emanetiniz olan Türk Vatanı ilelebet hür kalacaktır"

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 23:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?