2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Bedesten' çıkmazı

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Bedesten Çarşısı’nın mülk sahipleri tarafından restore ettirilmesi gerektiğini belirterek, "Bedesten kamuyla ilgili bir konu değil. Kimse ’Burayı vali veya belediye başkanı yapacak’ demesin" dedi.

Afyonkarahisar’daki tarihi Bedesten Çarşısı’nın restorasyonuyla ilgili tartışmalara son noktayı Vali Muzaffer Dilek koydu. Bedesten Çarşısı’nın bir benzerinin Uşak’ta da olduğunu ve buranın mülk sahiplerinin birleşmesi sonucu restore ettirildiğini söyleyen Vali Dilek, "Uşak Valisi’ni ziyaret ettim ve bana bir resim gösterdi. Bizim buradaki tarihi Bedesten Çarşısı’nın aynısından Uşak’ta da var. Mülk sahipleri biraraya gelmiş ve 2 yılda pırıl pırıl bir mekan oluşturmuşlar. Bu inanılır gibi değil. Önümüzdeki günlerde Bedesten Çarşısı’ndaki mülk sahipleriyle Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’ın da katılacağı bir toplantı yapacağım. Artık belediye de kendi imar yasasını uygulamak zorunda. Çünkü oradaki perişanlığa dış cephe itibariyle imar kanunu müsaade etmiyor. Yani belediyenin göstereceği şekilde yapmak zorundalar" dedi.

Bedesten Çarşısı’ndaki mülk sahiplerinin vergiden muaf olduğunu hatırlatan Vali Muzaffer Dilek, "Artık mülk sahipleri biraraya gelmeli ve dükkanlarını daha iyi değerlendirmek için ortak aklı yakalamalıdır. Biz onlara proje de vereceğiz, mimari kontrolü de sağlayacağız. Ortak bir havuzda para toplayıp Bedesten’i restore etmeleri lazım. Bu bence çok önemli. Restorasyon, Bedesten’in ticari hayatına çok ciddi katkılar sağlayacak. Mülk sahipleri bunu görmüyor. Görmek isteyen, Uşak’taki Kuyumcular Çarşısı’nı görsün. Bedesten kamuyla ilgili bir konu değil. Kimse ’Burayı vali veya belediye başkanı yapacak’ demesin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 12:53:14
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?