1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Belediye çalışanlarından kan bağışı

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİN'DEN KIZILAY'A KAN BAĞIŞI

Türk Kızılay'ının gönüllü kan bağışını artırmak ve ülkenin kan sorununa çözüm bulmak amacıyla başlattığı '1 Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyasına, Afyonkarahisar Belediyesi'nden destek geldi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve belediye çalışanları Belediye Lokali'nde kan bağışında bulundu.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kızılay'ın başlatmış olduğu kampanyaya sadece belediye çalışanlarının değil bütün Afyonkarahisar'lıların destek vermelerini istedi.

Kanın sadece ülkemizde değil, her hangi bir afette bütün dünya insanı için ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Çoban, insanlardan 'Bu kadar kanı depolamaya ne gerek var' diye düşünmemelerini tavsiye etti.

Her zaman herkes için kanın ihtiyaç olabileceğini savunan Çoban, "Olur ki bir insanımızın verdiği kan ile bir değil yüzlerce hayat kurtarılabilir. Böyle düşünmek gerekiyor. Bu nedenle sağlık açısında da faydalı olarak bildiğimiz kan vermeyi herkesi davet ediyoruz" dedi. Dini açıdan da kan vermenin teşvik edildiğini anlatan Başkan Çoban, "Peygamberimiz (s.a.v) sürekli hacamatın yani kan vermenin faydasına işaret etmiş ve bütün Müslümanları kan vermeye teşvik etmiştir. Aynı zamanda kan verirken sevapta işlemiş oluyoruz. Peygamberimizin (s.a.v) tavsiyesine de uymuş oluyoruz ki bu açıdan çok önemli kan vermek çok önemli" şeklinde konuştu. Kızılay'ın kampanya süresince Afyonkarahisar'da 6 bin 500 ünite kan topladığının altını çizen Çoban, '1 Milyon İyi İnsan Aranıyor' kampanyasında en az 50 bin ünite kanın Afyonkarahisar'dan verilmesini gönlünden geçirdiğini dile getirdi.

Afyonkarahisar Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Kubilay Akman da Afyonkarahisar halkının kan verme konusunda son derece duyarlı olduğunu söyledi.İl merkezi ve ilçelerden 9 aylık kampanya süresinde 6 bin 500 ünite kan topladıklarını dile getiren Akman, kan vermenin sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığını dile getirdi. Kişisel faydasından çok manevi faydası olduğuna değinen Akman, "Aldığımız kanları lösemi ve acil kan ihtiyacı olan hastalara veriyoruz. Bu kanları bizzat kendimiz teslim ediyoruz. Dinimize göre bir insanın hayatı kurtarmak bütün insanları hayatı kurtarmak gibidir. Kan bağışlayan insanlarda bir insanın hayatını kurtararak bütün insanların hayatı kurtarmış gibi sevap alıyorlar. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Başkan Çoban ve belediye personeli kan bağışında bulundu.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİN'DEN KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 14:13:05
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 14:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?