30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Belediye ile ilişkiniz kesildi!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçe Belediyesi'nde çalışan 127 kişinin ilişkilerine son verildi.

25 kişinin emekli edildiği, 105 geçici personelin iş akitlerinin feshedildiği Sandıklı Belediyesi, listeyi belediye girişinde panoya astı. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol'un 'Özür dileriz belediye ile ilişkiniz kesildi' sözleri ile birlikte yayınlanan listenin belediyenin internet sitesinde de yer alacağı bildirildi.

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, “Bu uygulama, yasa gereği uymak zorunda olduğumuz bir durum. Üzülerek, istemeyerek de olsa norm kadro gereği personel sayısını 73'e düşürüyoruz. Bu zamana kadar bizlerle çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi. Sandıklı Belediyesi'nde kısa süre içinde 25 kişinin emekli edildiğini kaydeden Başkan Elibol, “105 geçici personelin iş akitlerini de fesh ettik” diye konuştu.

Sandıklı Belediyesi'nin artık işe göre personel alınacağını kaydeden Başkan Elibol, “Geçici personel alımlarında, 'adama göre iş bulma' dönemi bitti. Önce ilan edeceğiz sonra eleman alacağız. Başvurular arasından noter huzurunda kura çekilerek eleman alınacak. Böylece torpil ve kayırmacılığın önüne geçmiş olacağız. Ayrıca çalışacak personel de hangi işe alındığını bilecek ve aradan bir ay geçtikten sonra 'masa başında çalışmak istiyorum' talebinde bulunamayacak” ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2011 Cuma 18:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?