4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Afyonkarahisar Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak, gündeme ilişkin maddeleri görüştü.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda belediyeye iki asfalt silindiri alınması, Ambaryolu Katlı Otopark Projesi'nin 1 kat eksik olarak onaylanması, Marulcu Mahallesi’nde bulunan yapı adalarında asma kat güncellenmesi, mülkiyeti Hazine’ye ait Hacı Nasuh Mahallesi, 423 ada 85 parsel nolu gayrimenkul üzerine trafo konulması hakkındaki Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi.

VAAT EDİLEN PROJELER
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplantıda yerel seçimlerden önce vaat ettikleri projeler arasında yer alan Spor Kompleksi ve Akarçay Projesi’nin heyecan yarattığını belirtti. Her iki projede somut adımlar atıldığını müjdeleyen Çoban, Akarçay Projesi'nin ihaleye çıkarıldığını, imar düzenlemesi yapılan Spor Kompleksi Projesi’nin de bir an önce başlaması için çalıştıklarını söyledi.

Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: "Spor Kompleksi ilimizin geleceği açısından çok önemli bir projedir. Bu proje 650 bin metrekare alanını plan tadilatı yapıldı. Bu alanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini bekliyoruz. Maliye Bakanlığı uygun rapor verdi. Belediyemiz ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ilgili yönetmeliği hazırlayacak ve yapılacak protokolle arazi Afyonkarahisar Belediyesi'ne verilecek. Spor Kompleksi'nin yapımına kaynak sağlayacak bu araziyi 29 parçaya böleceğiz. Plan kesinleştikten sonra satıştan elde edilecek para ile projenin ihalesi yapılacak ve çalışmalar başlayacak. Spor Kompleksi, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılacak en büyük projedir. İşimiz zor. Zor bir işe talip olduk. Allah bizi utandırmasın."

RAMAZAN HAZIRLIKLARI
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ayrıca Ramazan ayında 8 noktada iftar çadırı kuracaklarını belirterek, işadamlarının destek vermeye başladıklarını söyledi. Çoban, "Ramazan ayında Türbe Camii'nde her gün etkinlik olacak. Ayrıca, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesinde stand kurulacak. Bu standlarda firmalar ürünlerini sergileyecek ve aynı zamanda etkinlikler düzenlenecek. Şuana kadar standların yarısı kiralandı. Afyonkarahisar'lı firmaların da bu standlarda yer almasını istiyoruz. Belediye Meclisi'nin Eylül ayı olağan toplantısı 1 Eylül Salı günü Ramazan nedeniyle saat 17.00'de yapılacak.”

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 13:30:17
Güncelleme :19 Ağustos 2009 Çarşamba 13:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?