4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Belediye meclisinden ilk toplantı

Afyonkarahisar Belediyesi, 4. olağan meclis toplantısını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban nezaretinde toplanan 4. Olağan Meclis toplantısı, Belediye Başkanlığı yapmış ve ebediyete göç etmiş başkanlar ve geçen günlerde helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 29 Mart 2009 yerel seçimleri sonrası 2009 yılı 4. meclis toplantısı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'a seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getireceklerini belirterek "Belediye olarak ilk meclis toplantımızı yapıyoruz. İnşallah aldığımız kararlar ve bundan sonra alacağımız kararlar ilimiz için, ülkemiz için hayırlı olur. Hangi partiden olursa olsun burada seçilen burada görev yapan tüm Meclis üyelerimiz Afyon'umuzun menfaatine, ülkemizin menfaatine olanlara destek verecek. Bunun yanında yanlış bulduğu hatalı bulduğu olayları da görüşünü belirterek tavrını koyacaktır.
Yapıcı muhalefet bize her zaman güç verir. Bu anlayışla her biri diğerinde asla daha fazla Afyon sevdalısı olmayanı yoktur. Ben biliyorum ki herkes aynı oranla aynı sevgi ve saygı ile Afyonkarahisar sevdalısıdır. Meclisimiz de bu sevgi ve saygı çatısı altında Afyonkarahisar'a önemli hizmetler edecektir" dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 4. Olağan Meclis toplantısında ilk olarak Meclis divanı seçildi. Kapalı zarf usulü yapılan seçim ile Yüksel Elçi ile Mustafa Kumtepe divan katipliğine seçildi. Meclis Başkan vekilliğine Mahmut Emin Birliktir getirilirken, 2. Başkanvekili olarak Yılmaz Açıkgözoğlu 28 oyla seçildi.

Afyonkarahisar Daimi Encümenliğine Eyüp Güngör, Mahmut Karcı ve Yılmaz Açıkgözoğlu, Plan Bütçe Komisyon üyeliğine Rasime Kıpırtı Fedakar, Serkan Hıdıroğlu, Sait Evrenkaya, Yaşar Öndüç ve İsmail Özbay, Bayındır Komisyonu üyeliğine Betül Tarken, Oktay Okay, Mustafa Albay, Hüseyin Şehitoğlu ve Ömer Altınay seçildi. Diğer komisyon üyelerinin seçimi ile gündemde yer alan 23 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havaleleri gerçekleşti.

Belediye Meclis toplantısına meclis üyelerinin yanı sıra belediye bünyesindeki daire müdürleri, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Başkanı Semai Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 11:18:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?