3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Belediye'de kadro sevinci

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, belediye çalışanlarının Afyonkarahisar'a hizmet etmenin onur ve şerefini taşıdığını belirterek, "Herkes mesainin değil, işinin bitmesine bakıyor" dedi. 

Afyonkarahisar Belediyesi'nde çalışan 101 geçici işçinin kadroya alınması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, belediyenin bir aile olduğunu söyledi. Aile içi huzur olmadığı müddetçe dışarıya olumlu yansımanın olmayacağına dikkat çeken Başkan Kaptan, "Aile, belediye ailesi. Bu ailenin reisi bensem, benim ailem içerisindeki fertlerin hepsinin kafasında problem olmaması, ya da bu problemlerin en aza indirilmesini sağlamak bizim görevimizdir. Göreve geldiğimde işçi kardeşlerimin alacağı ciddi rakamlar vardı. Sendikamızın bana yapmış olduğu ilk ziyarette bu konu gündeme geldi ve kendilerinden 3 ay müsaade istedim. 3 aya kalmadan bu ödemeleri yaptık. O günden bu güne de hiçbir gün ikramiyeler, sosyal haklar ve ücretler konusunda gecikme yaşanmadı, bundan sonra da yaşanmayacaktır. Pek çok belediyede işçi çıkartıldı, personel azaltıldı. Bizde ise sayıda azalma yok. Aksine makul seviyede de olsa ihtiyaca binaen artış kaydedilmiştir" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 

Geçici işçi pozisyonunda çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçirilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Kaptan, “Başbakanımız, iş hayatına belediyede sendikalı işçi olarak başladı. Daha sonra belediye başkanlığı yaptı. Belediyede çalışmış biri olarak işçilerin halini çok daha iyi anladığı için, Türkiye genelinde böyle bir kadroyu ihdas ettiler ve işçilere kadro verdiler" dedi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin azami tasarrufa riayet ederek gelirlerini artırdığına dikkat çeken Başkan Kaptan, şunları söyledi; "Belediye gelirlerini artırıcı önlemler aldık. Yaptığımız bu. Sadece kaçakları tıkamamız, ihaleleri rekabete açık, mal ve hizmet alımı ile yapım işlerini düzgün yapmanız yeterlidir. Çok şükür ki, geldiğimiz noktada herkesin emeği var. Aralık ayında Allah nasip ederse Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesi olacak. İhaleden sonra projenin geri dönüşümü başlayacak. Asgari 50 trilyonluk kaynak gelecek. Şu anda nereye giderseniz gidin, şehrin her yeri şantiye konumunda. Belediyede herkes mesainin değil, işinin bitmesine bakıyor. Anlayış bu. Belediye çalışanları Afyonkarahisar'a hizmet etmenin onur ve şerefini taşıyor."
Belediye-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin ise Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın, işçinin hakkını alın teri kurumadan ödediğine dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 15:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?