1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Belediyede toplu sözleşme

AFYONKARAHİSAR’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Afyonkarahisar Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, işçi ücretlerine ilk 6 aylık dilimde yüzde 4.5 zam yapıldı. İkinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimlerde ise yüzde 4 zam yapılacak.

Buna göre en düşük işçi maaşı bin 300 TL, en yüksek işçi maaşı da bin 500 TL oldu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yapılan sözleşme ile işçi ücretlerine enflasyonun rakamının üzerinde zam yaptıklarını belirtildi. Yıl içerisinde yapılan yardım ve ikramiyeler ile birlikte en düşük işçi maaşının aylık bin 800 TL'yi, en yüksek işçi bir işçi maaşının da 2 bin 58 TL'yi bulduğunu belirten Başkan Çoban, sözleşmenin 2 yıllık olduğunu söyledi. çalışanlarımızın parasını zamanında ödüyoruz" diye konuştu.

Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Yücel Şahin de yapılan zam oranının enflasyonun üzerinde olduğunu hatırlatırken, Türk-İş Sendikası Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise görüşmelerin masada sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Sendikanın işçinin çatısı olduğunu kaydeden Uslu, yapılan zam olanlarının, kamuda yapılan zam oranlarının altında olmadığını bildirdi.

AFYONKARAHİSAR’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
AFYONKARAHİSAR’DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 14:18:00
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 15:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?