2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Belediyeden kültür hizmeti

Afyonkarahisar'da yaşamış Mevlevi Divan Şairi Semai Mehmet Çelebi'nin hayatı, edebi kişiliği ve eserleri, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kitaplaştırıldı. 

Hazret-i Mevlana'nın doğumunun 800. yılı anısına Yrd.Doç.Dr. Mehmet Sarı ve uzman Yusuf İlgar'ın hazırladığı 284 sayfalık kitabın tanıtımı Belediye Başkanı Abdullah Kaptan tarafından yapıldı. Sarı ve İlgar'ın da hazır bulunduğu tanıtımda konuşan Başkan Kaptan, geçmişten geleceğe uzanarak bir köprü üstlenen değerler içerisindeki Afyonkarahisar'da, yüzlerce devlet adamı, alim, hattat, yazar ve şairin yetiştiğini söyledi. Bu şahsiyetleri hemen hemen her asırda görmenin mümkün olduğunu anlatan Kaptan, “Pek çok yönüyle ön plana çıkan Hazret-i Mevlana'nın yedinci batın torunlarından gönül adamı ve Mevlevi şairi Sultan Divani, namı değer Divane Mehmet Çelebi, nev-i şahsına münhasır olmakla dikkatleri çekmektedir. Afyonkarahisar Belediyesi olarak, Divane Mehmet Çelebi'nin hayatı, eserleri ve şahsiyetini ortaya koyan bu eserle Hazret-i Mevlana'yı, Sultan Divani'yi ve bütün Mevlana sevenlerini anmak istedik” dedi. 

Kaptan, konuşmasının ardından kitabı hazırlayan Yrd.Doç.Dr. Mehmet Sarı ve uzman Yusuf İlgar'a teşekkür plaketi verdi. Toplam bin adet basımı gerçekleştirilen kitap, Başkan Kaptan tarafından ilk olarak basın mensuplarına dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 14:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?