1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Belediyelerin vergi borcu 27 milyon

DEFTERDAR MUSTAFA CEYLAN'DAN BELEDİYELERE 'BORÇLARI ÖDEYİN' ÇAĞRISI

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, kent genelindeki belediyelerden 27 milyon TL alacakları olduğunu anlatarak belediye başkanlarına borçlarını ödemeleri çağrısında bulundu.

Vergi Haftası nedeniyle Afyonkarahisar İl Defterdarı Mustafa Ceylan ve birim amirleri, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı makamında ziyaret etti. Toplumun bütün kesimine vergi bilincini yerleştirmeye çalıştıklarını dile getiren Ceylan, verginin önemine değindi. Afyonkarahisar'da vergi tahsilatının düşük olduğunu vurgulayan Ceylan, kentteki vergi tahsilatı oranının yüzde 6 - 7 civarında olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar Belediyesi'nin kendilerine hiç borcu olmadığını anlatan Ceylan, "Merkez belediyesinin yanı sıra Emirdağ ve Bayat belediyelerinin bize borcu bulunmamaktadır. Ancak, diğer belediyelerin borçları var. İl genelindeki belediyelerden toplam 27 milyon TL alacaklı durumdayız. Belediye başkanları borçlarını ödemelidir. Borçlarını ödemeyen belediyelerin İller Bankası'ndan alacakları kaynaklar kesilecektir" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, belediye olarak önce borçları ödemeye çalıştıklarını söyledi. Belediyelerin en önemli gelirinin İller Bankası olduğunu belirten Çoban, şöyle konuştu: "İller Bankası'ndan aldığımız pay bazen düşüyor bazen de yükseliyor. Bu artış ve düşüşte vatandaşımızın verdiği vergiler etkili olmaktadır. Komşu illerimizin belediyelerinin kamu kurumlarına çok ciddi anlamda borçları var. Biz önce kamu kurumlarına olan borçlarımızı ödüyoruz. Yatırım için başka kaynaklar buluyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 16:27:01
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 13:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?