30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Beyyazı'da taş ocağı eylemi

BEYYAZI'DA TAŞ OCAKLARI EYLEMİ

Afyonkarahisar'ın Beyyazı beldesinde taş ocaklarına yönelik eylem devam ediyor. Kadınların oturarak eylem yaptığı beldede, okulda olması gereken çocuklar jandarmaların gölgesinde olan biteni anlamaya çalıştı.

Bir süre önce beldelerinin yakınında bulunan taş ocaklarından rahatsız oldukları gerekçesiyle çocuklarını okula göndermeyerek eylem yapan Beyyazılı'lar, bu kez de jandarmaların gölgesinde eylemlerine bir yenisini daha ekledi. Beldede bulunan bütün kadınlar, taş ocaklarından kum taşıyan kamyonların geçtiği yola oturdu. Yaşları 40 üzerinde olan kadınlar, kucaklarına çocuklarını ve torunlarını da alarak ölümüne eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

TARLADA ÜRÜNLER ZARAR GÖRDÜ

Taş ocaklarının verdiği rahatsızlık yüzünden hayvanlarının ve tarladaki ürünlerinin zarar gördüğünü iddia eden kadınlar adına yapılan açıklamada, "Buradayız işte gelsinler. Karşımıza jandarmayı gönderip de kadınlara tepki göstermesinler. Koskocaman tarlayı utanmadan yol ettiler. Dağları söktüler, kuyuları kör ettiler. Ne yolu veririz ne dağı veririz. Hepimiz burada ölürüz. Biz buraya ölmeye geldik. Öyle koyup gitmek de yok. Ne dağ, ne ev ne besihaneler ne de çocuklarımızda psikoloji kaldı, gelemezler. Bir zengin için bizi mahvettiler. Bu çocuklarımız ne yiyecek" denildi.

HAYVANLAR DÜŞÜK YAPIYOR

Abdülkadir Kaçmaz isimli vatandaş, beldenin yakınında bulunan taş ocaklarındaki patlamalar nedeniyle inekleri ve koyunlarının düşük yaptığını söyleyerek, tarladaki mahsullerinin de tozdan dolayı alınmadığını anlattı. "Bu dağ Susuz beldesine ait diyorlar. Afyon Beyyazı beldesinde patlama olacak diyerek neden ilan ediyorlar" diyen Kaçmaz, "Bu dağdan bir gram dahi kum alamazlar vermeyiz de" ifadelerini kullandı.

Zaman zaman sloganlar atarak tepkilerini dile getiren belde halkı, Belediye Başkanı Hasan Kocatepe ile kendilerine yardımcı olmadığı gerekçesiyle tartıştı. Belediye Başkanı Kocatepe, halkın 'yardımcı olmuyorsunuz' sitemine sert çıktı.

Eylemin yapıldığı alanda kadınlar birbirlerine çay ikram ederken, çocuklara da bisküvi ve gofret verildi. Vatandaşlar, yetkili bir ağızdan tatmin edecek bir açıklama gelinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

BEYYAZI'DA TAŞ OCAKLARI EYLEMİ
BEYYAZI'DA TAŞ OCAKLARI EYLEMİ
BEYYAZI'DA TAŞ OCAKLARI EYLEMİ
BEYYAZI'DA TAŞ OCAKLARI EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2011 Pazartesi 15:07:01
Güncelleme :28 Şubat 2011 Pazartesi 19:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?