1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Bıçakçılar mesaiye başladı

BIÇAKÇILAR MESAİYE BAŞLADI

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bıçakçılar 24 saat mesaiye başladı. Maharetli ustalar, bayrama yönelik siparişleri yetiştirmek için yoğun bir çalışma içine girdi. Kurbanlık fiyatlarının bir önceki yıla göre yüzde 100'e varan oranda artmasının yanı sıra piyasada ucuz fiyattan satılan Çin malı bıçaklar da bıçak imalatı yapan esnafı olumsuz etkiliyor. Kurban Bayramı'na yönelik esnaf grubu arasında başta bıçak imalatı olmak üzere mangal, şiş, et makinası, et satırı, çangal gibi

kurban kesmek için gerekli malzemelerin imalatını ve satışını yapan esnafın hazırlığı dikkat çekiyor. Daha çok Kalealtı semtinde yoğunlaşan ve küçük imalathanelerde üretim yapan maharetli ustalar, mesaileri 24 saate çıkarırken, kurban kesimine yönelik gerekli malzemeler ile vitrinlerini süsleyerek müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte bıçakçı esnafında da hareketlilik arttı. Kurban Bayramı'na yaklaştığımız bu günleri dört gözle bekleyen bıçakçı esnafı, iş yerlerini sabahın erken saatlerinde açarak gece ilerleyen saatlere kadar çalışıyor. Yeni bıçak almak yerine eski bıçaklarını bileyleten vatandaşlar, bıçakçı esnafının yüzünü güldürdü.

Afyonkarahisar'da bıçakçılığı ile ün yapan Halil Özkılınç, kurban bayramı öncesi Afyonkarahisarlının yeni bıçak yerine eskileri biletmeyi tercih ettiğini söyledi. Yaklaşık 30 yıldır bıçakçılık yapan Özkılınç, "Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte bilemelerde çok büyük bir rağbet var. Bıçağın yenisini almaya vatandaşın gücü yetmediği zaman elinde bulunan ve körelen bıçakları biletmeye yöneliyor. Kendimiz çok fazla bıçak yapmıyoruz ancak Bursa'dan getirttiğimiz fiyatları 5 ila 15 lira arasında değişen bıçakları satıyoruz. Bunun yanında Trabzon Sürmene'den gelen bıçaklarımız var. Onların fiyatları da 10 ila 20 lira arasında değişiyor. İsveç, Alman ve İspanyol gibi ithal bıçaklarımız da bulunuyor" dedi.

BIÇAKLARIN TÜRK MALI OLMASINA DİKKAT EDİN

Piyasada bulunan Çin malı bıçakların kullanımı konusunda da uyarıda bulunan Özkılınç, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız özellikle Çin malı bıçaklardan uzak dursun. Çok kalitesiz bir çelik kullanılıyor ve devamlı başımıza geliyor bu tür sıkıntılar. Bıçak almak isteyenler, Bursa, Trabzon-Sürmeli, Denizli bıçaklarını kullansınlar. Bıçakların Türk malı olduğuna vatandaşlarımız dikkat etsinler."

BIÇAKÇILAR MESAİYE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 14:46:04
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 00:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?