1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Bıçakla yaralamalar azaldı

İL EMNİYET MÜDÜRÜ İSMAİL TÜRKMENLİ;

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, asayiş olaylarına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, bıçak kullanarak meydana gelen olaylarda azalma olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'da 13 iş yerinde yapılan aramalarda 161 bıçağa el konulduğunu söyleyen İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, asayiş ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde bıçakla yaralanma olaylarında son dönemlerde büyük oranda düşüş görüldüğüne dikkat çekti. Türkmenli, "Afyonkarahisar'da bıçak taşımanın yaygınlığı ve yaralama olaylarında bıçak kullanılması göz önünde bulundurularak 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanun kapsamında satılması, imal edilmesi ve bulundurulması yasaklanan bıçaklar ile ilgili il genelinde imal eden ve satanlara yönelik operasyon yapılmıştır. Toplam 13 işyerinde arama gerçekleştirerek 9 işyerinden 161 adet bıçağa el konuşmuş, bu aramalara mali yönden denetim için vergi memurları da eşlik etmiş, hakkında işlem yapılan 9 iş yeri sahibi adli mercilere sevk edilmiş, kriminal laboratuar incelemesi sonucunda 64 bıçak 6136 sayılı yasa kapsamında değerlendirilmiştir. Böylelikle bıçak kullanılarak meydana gelen suçlarda gözle görülür bir azalış meydana gelmiştir" dedi.

Sokağa hakim olma ve suç işleme eğiliminde olan şahıslara fark etme düşüncesiyle tüm yaya ve motorize ekiplerin şüpheli olarak değerlendirilen şahıs ve araçların sorgulanması ve kimlik kontrollerine önem verildiğinin altını çizen Türkmenli, 916 şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edildiğini söyledi. Türkmenli, "2010 yılı ilk 6 ay içerisinde il merkezinde 2 av tüfeği 1 bıçakla olmak üzere toplam 3 cinayet olayı meydana gelmiş, cinayet olayına karıştıkları tespit edilen 1'i bayan olmak üzere 4 şüpheli suç delilleri olan 2 tüfek ve 1 bıçakla birlikte adli mercilere sevk edilmiş ve toplam 4 şüpheli de tutuklanmıştır. Meydana gelen cinayet olaylarının tamamı aydınlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar'ın bulunduğu konum itibariyle geçiz güzergahında olması nedeniyle yılın her döneminde çok sayıda devlet büyüğünün geçtiğini ifade eden Müdür İsmail Türkmenli, şunları söyledi:

"Örneğin 6 ay içerisinde toplam 233 devlet büyüğü ile hakkında koruma kararı bulunan kişi şehrimize ziyaret ederek konaklamış ve 132 devlet büyüğümüz ile hakkında koruma kararı bulunan kişide geçiş yapmıştır. Ancak alınan tedbirler sayesinde devlet büyüklerine karşı diğer illerde meydana gelen müessif olaylar ilimizde vuku bulunmamıştır."

MOBESE sistemi sayesinde 6 aylık dönem içerisinde çalıntı kaydı bulunan 22 araç ile kırmızı ışıkta geçtiği tespit edilen 518 araca gerekli işlemler yapıldığını hatırlatan Türkmenli, ayrıca toplam 87 kamera kaydının da adli makamların talepleri doğrultusunda ilgili birimlere teslim edildiğini vurguladı. Türkmenli, "İl merkezinde ve 17 ilçemizde 6 ayda bir huzur toplantısı yapılmaya başlanmış ve bu toplantılara kamu ve sivil toplum kuruluşlarımız ile vatandaşlarımız katılarak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur. Hırsızlık, dolandırıcılık ve buna benzer suç türlerinden vatandaşlarımızı korumak ve daha duyarlı olabilmelerini sağlamak amacıyla çok sayıda bilgilendirici ve uyarıcı broşürler bastırılarak halkımıza dağıtılmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 17:05:03
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?