2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Bilen, bilmeyene öğretiyor'

Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Microsoft ortaklığında "Türkiye'de e-Yönetişimin Gelişimi için Gençlerin Yetkin Kılınması" Projesi Afyonkarahisar'da hayata geçiyor.


"Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" adıyla da bilinen bu projeyle, Türkiye Yerel Gündem 21 Programı kapsamında oluşturulan yerel gençlik meclisleri ve illerdeki özellikle sosyal imkanları kısıtlı gençlerin bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu amaçla, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisindeki genç gönüllü eğitmen özellikle gençlere eğitim vermek amacıyla çalışmalarına başladı. Ücretsiz verilen eğitimler, Afyonkarahisar Belediyesi'nin tahsis ettiği internet evlerinde verilecek. Ayrıca eğitim sonunda katılımcılara, katılım belgesi verilecek.


Proje kapsamında üç yıl boyunca sosyal imkanları kısıtlı 15 - 25 yaş grubundaki 100 bin gence temel bilgisayar eğitimi verilmesi hedeflendi. Bu hedef doğrultusunda projede daha fazla gencin bilgiye erişimini sağlayarak Türkiye'de e-yönetişimin gelişimine katkıda bulunulacak.


Eğitime katılmak isteyenlerin Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Sekreteryasına başvurmaları gerekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 16:34:31
Güncelleme :3 Ağustos 2008 Pazar 17:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?