3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Bir de sıcak olmasaydı...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Afyonkarahisar’da törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerinde bazı öğrenciler, sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi.

Sabah saat 09.00’da Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Atatürk Stadyumu’nda devam etti.

Protokol heyetinin öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Necdet Özsoy, bayramların Türk milletinin birlik ve beraberliğini ortaya koyan önemli günler olduğunu belirtti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlamanın sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Özsoy, "19 Mayıs 1919, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma mücadelesinin verildiği gündür. Gençlik, Atatürk için ayrı bir öneme sahiptir. Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruma ve savunma sorumluluğunu Türk gençliğinin omuzlarına bırakmıştır" dedi.

Stadyumu dolduran binlerce vatandaş, öğrencilerin sunduğu gösterilerle coşku dolu anlar yaşadı. Kutlamalarda spor, şiir, resim ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi.

Bu arada öğrenciler ve kutlamaları izleyen vatandaşlar da sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazı öğrenciler baygınlık geçirirken, tribünlerde oturan vatandaşlar da kağıt ve şemsiyelerle kendilerini sıcaktan korumaya çalıştı.

Törenlere Vali Vekili Nevzat Ünsal, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Koçak ve İbrahim Hakkı Aşkar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Kenan Sağlam, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Emniyet Müdürü Natık Canca, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 14:14:45
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 19:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?