2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Bir meleğe bu nasıl yapılır'

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, kuyumculuk yapan 70 yaşındaki Hasan Dal'ın polis üniformalı 3 kişi tarafından kaçırılıp önce altınlarının alınması sonra da yakılarak öldürülmesinin yankıları sürüyor.


Vahşice işlenen cinayet ve soygun olayı, Dal ailesini yasa boğarken, Bolvadin esnafı da Hasan Dal'ın ölümünden büyük üzüntü duydu.


Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesinde yaşayan Hasan Dal'ın eşi Azime Dal, olay günü sabah eşini el sallayarak uğurladığını söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Azime Dal, "Bu cinayeti işleyenlerin yakalanıp bana getirilmesini istiyorum. Melek gibi bir insana bunu nasıl yaparlar" diye konuştu.


Hasan Dal'ın Almanya'da yaşayan oğlu Ahmet Dal ise babasının her gün 10 kilometre uzaklıktaki Bolvadin ilçe merkezindeki sarraf dükkanına gidip geldiğini hatırlatarak, "Babam akşam iş yerini kapatıp eve dönerken Bolvadin ile Dişli arasındaki yolda polis üniformalı üç kişi tarafından yol kontrolü yapılıyormuş gibi durdurulmuş. Etkisiz hale getirildikten sonra Emirdağ ilçesi tarafına götürülerek kullanılmayan bir yolda aracıyla birlikte yakılmış. Babamın üzerinde sürekli 50 bin eoroya yakın para dururdu.


Bunun dışında Dişli'de de satmak üzere altınları yanında taşırdı. O gün ne kadar altın ve parası çalındı bilmiyoruz. Cinayet zanlılarının bir an önce yakalanmasını istiyoruz" dedi.


Hasan Dal'ınkızı Ayşe Dudu Dal da, babasının melek gibi bir insan olduğunu söyledi.


Cinayete kurban giden Dal'ın Bolvadin ilçe merkezindeki esnaf komşuları ise büyük üzüntü duyduklarını ve Bolvadin'in iyi bir esnafını kaybettiğini söylediler.
4'ü kız 8 çocuk sahibi olan Hasan Dal'ın en küçük oğlu Soner Dal'ın iki yıl önceki düğünün de çekilmiş görüntülerinde neşeli ve sevinçli hali ailesinin tek teselli kaynağı oldu. 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?