30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Bir yıl önce tamamlandı

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesine bağlı Dişli beldesinde mart ayında yapımına başlanan taşkın koruma tesisinin tamamlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, inşaatına 1 Mart'ta başlanan ve 31 Ağustos 2012 tarihinde bitirilmesi planlanan Bolvadin Dişli Kasabası Taşkın Koruma Tesisi'nin, yaklaşık bir yıl önce tamamlandığı belirtildi.

Temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atılan tesisin; Sarıyer Deresi, Köyiçi Deresi ve Alikaya Deresi'nin taşkınlarından korunma sağlanacağı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2 bin 860 metre çift taraflı betonarme duvarlı kanal, 7 adet betonarme köprü ve 700 metre kanal tamiri ile mevcut duvarların yükseltilmesi işlerini kapsayan tesis, 2 milyon 55 bin TL'ye mal oldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bolvadin Dişli Kasabası Taşkın Koruma Tesisi'nin bir yıl önce tamamlanarak hemşerilerinin hizmetine açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, bundan sonra da Afyonkarahisar'a ve ülkemize yeni tesisler kazandırmaya devam edeceklerini belirtti."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2011 Çarşamba 15:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?