1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Bizi bu kokudan kurtarın!

BU SİTE KOKUYOR

Afyonkarahisar'da, bir site, kapanan bir marketin içerisinde bulunan gıdaların yaydığı koku yüzünden durulmaz bir hal alıyor. 6 blok 144 daireden oluşan Berra Sitesinde 500'e yakın kişinin yaşadığını söyleyen Site Yöneticisi Muhterem Çelebi, sitenin koktuğunu ifade etti. Kokudan dolayı insanların evlerini terk ettiğini anlatan Çelebi, gerekli makamlara girişimlerde bulunmalarına rağmen bir çözüm üretilmemesinden dolayı rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Sitede oturanların gündüzleri kötü kokudan duramayarak evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını anlatan Çelebi, şöyle konuştu: "Ramazan Bayramından iki gün önce buradaki alış veriş merkezi icra yolu ile kapandı. Kapandığından bu yana alacaklılar tarafından bazı malzemeler alındı. Ama yaş gıda dediğimiz peynir, süt ve et gibi ürünler şu an içeride. O günden bu güne kadar 15 günlük zaman geçti ve bu süre zarfında kokular yayılmaya başladı." Kötü kokudan Berra sitesi sakinlerinin rahatsız olduğunu anlatan

Çelebi, şunları söyledi: "Biz bununla ilgili girişimlerde bulunduk. Yaptığımız girişimlerden bir netice alamadık. En sonunda valilik makamına durumumuzu anlatan bir dilekçe verdik. Valiliğe verdiğimiz dilekçenin neticesinde cuma günü Sağlık Müdürlüğünden geldiler. Sadece tutanak tutup gittiler ve hala kesin bir sonuç çıkmadı. Biz şu an bu kokunun giderilmesi ve hijyenik temizliğin sağlanmasını istiyoruz. Çünkü bütün site sakinleri oldukça zor durumda, evlerimize giremiyoruz, balkon kapılarımızı açamıyoruz. Alış veriş merkezinin alt katında depo var. Bu deponun bulunduğu yerde garaj bulunuyor. Bu yerden kokular 6 blok 144 daireye dağılmaktadır. Şu an sağlığımızı doğrudan etkilemektedir. Şu an herhangi bir rahatsızlanan yok ama evde de durmak isteyen yok. Kötü kokudan dolayı zor durumdayız ve çözüm bulunmasını istiyoruz."

BİZİ BU KÖTÜ KOKUDAN KURTARIN

Berra sitesi sakinlerinden Serap Akyol ise bir an önce kötü kokunun giderilerek çözüm üretilmesini istedi. Kötü kokudan aşırı derecede rahatsız olduklarını anlatan Akyol, sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımız aşağıya oyun oynamak için indiklerinde ve geri eve geldiklerinde mideleri bulanıyor. Aşırı derecede rahatsız oluyoruz oluyoruz. Şu an site durulacak gibi değil. Evlerde de kötü kokudan dolayı zor duruyoruz. Bir an önce çözüm üretilmesini istiyorum."

Sitede yaşayanların ortak sorununun kötü koku olduğunu ifade eden site yöneticisi Muhterem Çelebi, yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek, "Bizi bu kötü kokudan kurtarın yakında sitemizi hastalıklar saracak" diye konuştu. Site sakinleri, alış veriş merkezi önünden geçemediklerini ve geçmek zorunda kaldıklarında burunlarını elleri ile kapattıklarını ifade ettiler.

BU SİTE KOKUYOR
BU SİTE KOKUYOR
BU SİTE KOKUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 16:21:01
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 17:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?