1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Böbreğinden 250 gram taş çıktı

BÖBREĞİNDEN 250 GRAM AĞIRLIĞINDA TAŞ ÇIKTI

Afyonkarahisar'da rahatsızlanarak hastaneye giden 57 yaşındaki Ümmü Gülsüm Kocabaş'ın böbreğinden 4 saatlik ameliyat sonrası 10 santimetre uzunluğunda, 250 gram ağırlığında taş çıktı.

Afyonkarahisar'da böbreğinde doğuştan şekil bozukluğu olan Ümmü Gülsüm Kocabaş'a 10 yıl önce ameliyat olması gerektiği söylenmesine rağmen ameliyat olmayı ihmal eden 57 yaşındaki Ümmü Gülsüm Kocabaş, geçtiğimiz hafta rahatsızlanınca Özel Fuar Hastanesi'ne başvurdu. Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Cem Dilmen ile Dr. Necip Mengül'ün birlikte yaptığı muayene, tetkik ve tahliller sonucunda Kocabaş'ın böbreğinde taş olduğu belirlendi. Ameliyata alınan Kocabaş'ın böbreğinden 10 santimetre uzunluğunda 250 gram taş çıkarıldı.

Ümmü Gülsüm Kocabaş'ın durumunun iyi olduğunu söyleyen Opr. Dr. Cem Dilmen, "Hastaya 10 yıl önce ameliyat önerilmiş ama tedaviye gitmediği için ameliyat yapılmamış. Burada teşhisini koyduk. Ameliyatını gerçekleştirdik. Hastanın böbreğinde doğuştan şekil bozukluğu var. Burada farklı bir cerrahi işlem yapmak durumunda kaldık. Bu kadar büyük taş da onun için olmuş. Bu ameliyatın riski vardı. Böbrek alınabilirdi, kanama olabilirdi. Ayrıca hastada akciğer yetmezliği de vardı ve onu da tedavi ettik" dedi.

BÖBREĞİNDEN 250 GRAM AĞIRLIĞINDA TAŞ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 14:36:02
Güncelleme :28 Mayıs 2010 Cuma 20:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?