3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Bölünmüş yol projelerine öncelik

“Acil Eylem Planı” kapsamında inşası planlanan 15 bin kilometre uzunluğundaki bölünmüş yol projelerine yeni yılda da yatırım önceliği verilecek. 

Program kapsamında, Karayolları Genel Müdürlüğünün kapasite yetersizliği nedeniyle kısa vadede yatırım programına aldığı önemli 5 güzergah bulunuyor.

2007 yılı içinde ihale programında değerlendirilmesi planlanan projeler arasında Ankara-Afyon-Antalya yolu ile Ankara-Eskişehir-Bursa aksı güzergahı bulunuyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ayrıca yeni yılda, Ankara-Afyon-İzmir aksı, Afyon-Konya-Ereğli yolu ile Kuzey TETEK güzergahı olarak isimlendirilen Gerede-Tosya-Amasya-Erzincan yolunu kısa vadede gerçekleştirmeyi planlıyor.

Yeni yılda, mevcut Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde kapasite dolduğu için yeni boğaz köprüsü yapımı projesi de gündeme gelecek.

Ayrıca, daha sonraki yıllarda inşa edilecek bölünmüş yolların bazı kesimleri, iki şeritli standart bölünmüş yol olarak inşa edilirken, trafik akışı yoğun bazı güzergahlarda ise geliş-gidiş toplam 6 şeritli bölünmüş yollar devreye alınacak.


AA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 13:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?