30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Bolvadin'de Organize Hayvancılık Bölgesi

Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde hayvancılığın önünü açacak ve modern anlamda süt sığırcılığı yapılacak olan tesis için ayrılan arazinin yer teslimi yapıldı. 

Yer teslimi için düzenlenen törende konuşan Bolvadin Belediye Başkanı Ahmet Helvacı, söz konusu projenin Türkiye'de ilk kez uygulanan bir pilot proje olduğunu söyledi. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) olarak ilan edilen arazinin ilçeye kazandırılmasıyla birlikte Bolvadin'in modern hayvancılıkta örnek ilçe olacağını kaydeden Başkan Helvacı, "Son teknolojik gelişmeleri bünyesinde barındıracak olan tesislerde süt sığırcılığı ve damızlık hayvancılık yapılacaktır. Belediyemizce hazırlanan ve geniş bir katılımla şekillenen bu proje ilçemiz için bir şanstır. 

Tahsis edilen araziye yayılacak olan tesisler ilçemize 5 kilometre uzaklıkta, Çobanlar yolu güzergahında bulunmaktadır. Tesisler, ekonomik anlamda önemli girdiler sağlayacaktır. İçinde hayvan hastanesi, karantina merkezi, süt sağma üniteleri gibi yan tesislerin de bulunduğu projenin hemen uygulanmasına başlanacaktır" diye konuştu. 

Yer teslim törenine Bolvadin Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Bolvadin Belediye Başkanı Dr. Ahmet Helvacı, Sanayi Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı yetkilileri ve daire amirleri katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2006 Cuma 14:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?