2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Bu çile ne zaman bitecek?

Sel yüzünden 1967'de Bakanlar Kurulu kararıyla 'afet bölgesi' ilan edilen Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesi Karayokuş köyü Çamlıdere Mahallesi'ne 40 yıldır elektrik verilmiyor.

10 haneli mahallede yaşayan 49 kişi geceyi mum ışığı ve gaz lambası ile geçiriyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi kullanamayan elektriksiz mahallede jeneratör ve güneş enerjisiyle çalışan iki televizyon bulunuyor.

Devlet, mahalle sakinleri için 3 kilometre uzaklıktaki komşu köy Karayokuş'a konut yaptı. Köylülerin bir kısmı buraya taşınırken, bazı aileler evlerinde kaldı. Elektriği kesilen köylüler kaderlerine razı oldu. TEDAŞ yetkilileri, Bakanlar Kurulu kararı yüzünden bu evlere elektrik bağlamalarının mümkün olmadığını ifade etti.

Çamlıdere'de yaşayan 49 kişiden 10'u öğrenci. Derslerine mum ışığında çalışan öğrenciler, 6 kilometre uzaktaki okula yürüyerek gidiyor. Mahallede yaşayan Hüdai Özyörük, Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri jeneratörle çalışan televizyondan izliyor. Özyörük, jeneratörü mazotun pahalı olması sebebiyle fazla çalıştıramadığını söylüyor.

Yıllardır mahalleye elektrik getirebilmek için mücadele eden Bekir Kılınç ise 'Bu çile ne kadar çekilecek?' diyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 11:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat can IP: 88.236.95.xxx Tarih : 21.12.2008 15:59:39

Haberde de belirtildiği üzere Devlet köy halkı için başka yerde konutlar inşa etmiş ama köylüler gitmek istememiş yani bu çileye bu insanlar gönüllü razı olmuşlar. Şikayet etmeye hakları yok diye düşünüyorum