4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Bu Ramazan şenlikli geçecek

Afyonkarahisar Belediyesi ile Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ni Yaşatma Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Ramazan Şenlikleri beğeni topladı.

Afyonkarahisar Belediyesi ile Sultan Divani Mevlevihane Müzesi’ni Yaşatma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Mevlevi Türbe Camii ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesindeki Ramazan Şenlikleri’nde Sema gösterisi ve Tasavvuf Müziği, orta-oyunları, kukla gösterileri ve fasıl heyeti gibi etkinlikleri yer alıyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve işadamı Hüseyin Şehitoğlu Ramazan Şenlikleri’ni izledikten sonra, Şehitoğlu Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesine kurulan standları gezdi. Başkan Çoban, standlara Afyonkarahisar esnafının ilgi göstermesini beklediklerini belirterek, “Gönül isterdi ki daha geniş standlarda, daha çok kişinin katılımıyla faaliyetlere başlayalım. Şehitoğlu Konağı’nı restore ederek bölgemizin tanıtımına fayda sağlayan Hüseyin Şehitoğlu'na teşekkür ediyorum. Mahallemizin muhtarları burada. Onlara da verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Afyonkarahisarlı işadamlarına seslenen Başkan Çoban, “İlimizin tanımına katkı sağlayacak standlar oluşturduk. Gelin geleneksel Ramazanları birlikte yaşayalım. Esnaf, işadamı gelsin burada standlar açsın. Bölgemizin tanıtımına katkıda bulunsun" diyerek konuştu.

Etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar'ın ve bölgenin ilk bayan tasavvuf müziği grubu Fasl-ı Nazende, tasavvuf müziğinin güzel örneklerini yorumladı. Afyonkarahisar'lıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler kılınan teravih namazının ardından semah ve illüzyon gösterileri ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 14:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?