1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Burada yabancı barındırmayız!

YOL KENARINDA YAŞAM SAVAŞI

Afyonkarahisar'da, yeni taşındıkları bir köyde, köylülerin kendilerini istememesi üzerine ortada kalan 7 çocuklu aile karayolu kenarında yaşam mücadelesi veriyor.

Konya'da yaşayan yedi çocuklu bir aile, maddi durumlarının kötü olması ve kızlarının isteği üzerine Afyonkarahisar'da bir beldeye taşındı.

Beldeye geldiklerinde köylülerin tepkisiyle karşılaştıklarını söyleyen baba Hasan Y., "Köylüler bize 'Sizi beldemizde görmek istemiyoruz. Burada yabancı barındırmıyoruz' diyerek bizi köylerinden attılar" dedi. Eşi Fatma Y. ve yedi çocuğuyla ortada kalan Hasan Y., "Cezaevinden çıktıktan sonra iş bulamadım. Son paramla çocuklarıma ekmek ve meyve aldım. Şanlıurfa'daki akrabalarımızla kavgalıyım. Bu yüzden memleketime gidemiyorum" diye konuştu.

Hasan Y., "Çocuklarımı benden almasınlar bize iş ve yatacak yer versinler" diyerek yetkililere seslendi. Anne Fatma Y. de, "Köylüler bizi kovdu. Şu an sokak ortasında yedi çocuğumla kaldık. Aynı zamanda hamileyim. Bize bir yardım eli uzatın çok zor durumdayız" diye yakındı.

Annesinin gözyaşlarına dayanamayan 15 yaşındaki Kader Y. de, "Annemden bizi ayırmasınlar ve bize yardım eli uzatsınlar" diyerek ağladı. Sıcak yemek istediğini söyleyen Kader Y., ailesine destek olabilmek için çalışabileceğini belirterek "Zor durumdayız" diye yakındı.

ÇOCUKLARA POLİS ÇİKOLATA DAĞITTI

Ailenin bulunduğu yol kenarına gelen polisler, baba Hasan Y. ile bir süre konuştu. Hasan Y., durumunu polislere anlattı. Daha sonra polis ekipleri çocuklara meyve suyu, çikolata ve kek verdi.

YOL KENARINDA YAŞAM SAVAŞI
YOL KENARINDA YAŞAM SAVAŞI
YOL KENARINDA YAŞAM SAVAŞI
YOL KENARINDA YAŞAM SAVAŞI
YOL KENARINDA YAŞAM SAVAŞI
YOL KENARINDA YAŞAM SAVAŞI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 16:53:03
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 19:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
misafir IP: 212.156.0.xxx Tarih : 3.03.2010 11:53:59

KARDEŞİM, HEM İŞİM AŞIM YOK DİYORSUN HEMDE SEKİZİNCİ ÇOCUĞU DÜNYAYA GETİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ,ÇOCUK YAPMA YARIŞINAMİ KATILIYORSUNUZ BE KARDEŞİM, DEVAM ET KARDEŞİM ÇOCUK YAPMAYA DAHA BİR DÜZÜNEYE AZ KALMIŞ, NASILSA ARKANDA KOSKOCA DEVLET VAR. BİZLER 2-3 ÇOCUĞA ZOR BAKIYORUZ,O ZAMAN BİZDE DEVLETİN KAPISINA DAYANALIM, DEVLET NE YAPSIN, O ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ NASIL SAĞLAYACAN,