4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Burhanettin Çoban ant içti

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'na seçilen Burhanettin Çoban, düzenlenen devir teslim töreninin ardından belediye başkanlığına devraldı.

Afyonkarahisar Belediyesi önünde düzenlenen devir teslim törenle Burhanettin Çoban, kurbanlar ve dualar eşliğinde Abdullah Kaptan'dan başkanlık görevini devraldı.

Belediye binası önünde binlerce kişi tarafından karşılanan Burhanettin Çoban'a TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Milletvekili Sait Açba ile Halil Aydoğan, Ahmet Koca ve Zekeriya Arslan eşlik etti. AK Parti Afyonkarahisar Teşkilatı'nın da yalnız bırakmadığı Burhanettin Çoban, babası Halil Çoban'ın ettiği dua ile birlikte belediyeye adım attı.

Belediye zabıta ekiplerinin merasim birliğini selamlayan Başkan Burhanettin Çoban, daha sonra meclis toplantı salonunda personle ve vatandaşlarla bir araya geldi.

"SİZLERİN GÜVENİNE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM"
Meclis toplantı salonunda yaptı konuşmada Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'ı Ege'nin yıldızı yapmak için çalışacağını vurgulayarak, "Afyonkarahisar'da neredeyse her iki kişiden biri AK Parti'ye oy vermiştir. Bu ilginize layık olacağım inşallah. Taktir edersiniz ki; bütün dünyayı derinden etkileyen dış kaynaklı bir ekonomik kriz ülkemizi de etkilemekte. Kapitalizmin en büyük krizi olarak nitelendirilen bu krizle mücadelede en gelişmiş devletlerin dahi bocaladığını hep birlikte izliyoruz. Ben ve belediye teşkilatım, gelecek dönemde dünyayı yangın yerine çeviren bu krizin etkilerini şehrimize en az zarar vermesine gayret edeceğiz. Çalışmalarımızın odak noktası, krizden etkilenen çaresiz kitlelere devletin şefkat elini hissettirmek olacaktır. Sosyal projelerimiz hayata geçtikçe yoksulluk azalacak, vizyon projelerimizle de binlerce gencimize iş imkanı sağlanacaktır.

İddia ettiğimiz gibi Afyonkarahisar Ege'nin yıldızı olacaktır. Sözlerime son vermeden önce sizlerin karşısında ant içmek istiyorum. Bizler mevkii
makam sevdalısı insanlar değiliz. Elimizin tersiyle ittiğimiz makamlar, belediye başkanlığından aşağı kalır değildi. Tek amacımız, hemşehrilerimize hizmet etmektir. Onların güvenine layık olmaktır. Burada açıkça ilan ediyorum ki; geçmiş dönemde her kim belediye tarafından haksızlığa uğradığını iddia ediyorsa, kendisine karşı ayrımcılık yapıldığını düşünüyorsa gelsin derdini anlatsın. Helalleşelim, kucaklaşalım. Afyonkarahisar'ın etrafındaki iller aldı başını gitti. Kavgayla, küslükle kaybedecek zamanımız yoktur. Zaman birlik zamanıdır, kardeşlik zamanıdır, şaha kalkma zamanıdır. Bu önemli günde mübarek bir vakitte başladığım görevime yüce Allah'ın yardımı, sizlerinde desteğiyle yüz akıyla tamamlamayı umuyorum. İnşallah Afyonkarahisar'ımız nice ak yıllara el birliğiyle hepimizin gayretiyle ulaşır. Layık olduğu konuma yükselir. Şimdi hizmet andımızı huzurunuza kalkarak okuyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Çoban, meclis salonunu dolduranlar ile teker teker tokalaşarak tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 10:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?