1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Bursalıoğlu mezarı başında anıldı

YAZAR BURSALIOĞLU ÖLÜMÜNÜN YEDİNCİ YILINDA ANILDI

Araştırmacı yazar Nazım Bursalıoğlu ölümünün 7'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Araştırmacı yazar Nazım Bursalıoğlu, her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencileri, ailesi ve sevenleri tarafından Asri Mezarlıktaki kabri başında anıldı. Bursalıoğlu'nun mezarı başında okunan Kur'an-ı Kerim ve duanın ardından öğrencilerinden Alaettin Anbanazlı bir konuşma yaptı. Bugüne kadar bazı yazarların araştırmacıların eserleri unutulduktan sonra isimlerinin de unutulduğunu belirten Anbanazlı, şöyle konuştu: "Ama Afyonkarahisar sevdalısı bir insan ve iyilik sevdalısı merhum Nazım hocanın eserleri sadece Afyonkarahisar'da değil, Türkiye'nin her yerinde okunmaktadır. Hatta günümüzde üniversitelerde öğretim üyelerine ve talebelere Nazım Bursalıoğlu'nun hayatı ve eserleri ödev olarak verilmektedir."

NAZIM BURSALIOĞLU

1931 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra yedek subay olarak vatani görevini yaptı. Daha sonra Afyonkarahisar Akşam Teknik Okulu ve Ankara Meslek Yüksek Okulu'nu bitirdi. Ankara Radyosu kemençe sanatçısı Vedia Tunççekiç'in açtığı müzik kurslarına katılarak nota, usul ve makam dersleri aldı.

1955 yılında kurulan Afyon Musiki Cemiyeti'nde yıllarca görev aldı. Mevlana ve Sultan Divanı anma programlarında 'Nat ve Ayinhan' olarak yer aldı. Edindiği ve topladığı bilgileri "Afyonkarahisar Mutasavvıfları ve Din Bilginleri" ile "Afyonkarahisar Yöresi Türküleri" isimli iki kitapta topladı. Derlenen kitaplar birçok musiki ve türkü arşivlerinde kaynak kitap olarak yer aldı.

YAZAR BURSALIOĞLU ÖLÜMÜNÜN YEDİNCİ YILINDA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2010 Pazar 16:05:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 01:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?