4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Büyük bayram büyük coşku

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Stadyumu'nda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilköğretim ve lise öğrencilerinin hazırladığı gösteriler gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan 19 Mayıs töreni İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'ın konuşmasıyla devam etti. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna ayak bastığı gün olduğunu hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, "19 Mayıs'ın Atatürk'ün kendi ifadesi ile doğumu günü ve aynı zamanda ulusal bayram günü olduğunu söylemişti" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından 19 Mayıs etkinlikleri öncesinde düzenlenen resim, kompozisyon, şiir ve spor dallarında birinci, ikinci ve üçüncü olanlara ödülleri Vali Haluk İmga ve protokol heyeti tarafından verildi. Tören geçidi ile devam eden 19 Mayıs kutlamaları öğrencilerin yaptığı gösterilerle sürdü.

Program sonunda kız öğrencilerin kolbastı şovu ile tören sona erdi. Vali İmga, 19 Mayıs programını hazırlayan Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ve öğretmenleri tebrik etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 17:09:02
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 17:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?