1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Büyükelçi Çevik'ten valiye ziyaret

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI ÇEVİK AFYONKARAHİSAR'DA

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik, Afyonkarahisar'ın yurtdışında görev yapan bakanlar ve yöneticiler çıkardığını dile getirdi.

Afyonkarahisar'a gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Büyükelçi Halit Çevik, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'yı makamında ziyaret etti. Çevik, Türkiye'nin önemli, önde gelen şehirlerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Afyonkarahisar'ın ekonomi anlamında çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Çevik, "Benim daha önce görev yaptığım Suriye Şam'da Afyonkarahisar'ın doğal taşları, mermeri bir markadır. Sadece orta doğuda değil her yerde öyle. Ekonomik açıdan canlı bir şehir olan Afyonkarahisar, Batı Anadolu'nun en stratejik konumunda bulunuyor. Bu sadece coğrafi değil tarihi açıdan da öyle. Milli mücadelemizin bence temel noktalarından bir tanesi Afyonkarahisar'dır. Bu bakımdan da çok önemli. Bir de son derece yurt dışında bakanlar, yerel yöneticiler çıkarmış, yurt dışı bağlantısı olan bir şehir" dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) yapacakları toplantıya vatandaşları ve öğrencileri davet eden Çevik'e Vali İmga Afyonkarahisar'ı simgeleyen çeşitli hediyeler verdi. Çevik ise milli değerleri yansıtan bir gümüş ve çiniden yapılmış tabakı Vali İmga'ya hediye etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI ÇEVİK AFYONKARAHİSAR'DA
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI ÇEVİK AFYONKARAHİSAR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 16:47:04
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 09:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?