2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Büyükelçi Levy, Afyonkarahisar

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, İran'ın bölgesel bir tehdit olduğunu ve İran'la aralarında yaşanan gerginlikte Türkiye'den destek beklediklerini söyledi. 

Bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar'da Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Büyükelçi Levy, İsrail olarak İran konusunda endişe duyduklarını ve bu konuda Türkiye'den destek beklediklerini anlattı. 


İran konusunda zaman zaman Türkiye'yle görüş ayrılığı yaşadıklarını belirten Levy, "İran'ın nükleer silah elde etme konusunda girişimleri ve tehdidi konusunda hiçbir referansta bulunmadım ama bu tehdidin sadece İsrail'e yönelik olduğu şeklinde yanıltıcı bir düşünceye sahip olunabilir. Bu bölgesel bir tehdit. Türkiye'nin bu konuda girişimlerde bulunması gerekir" dedi. 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Türkiye'ye yapacağı ziyaretin de Türk İsrail ilişkileri açısından bir talihsizlik olduğuna dikkat çeken Levy, şöyle konuştu: "İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, koyu bir İsrail düşmanı olduğunu her platformda açıkça belirtmekten kaçınmıyor. O'nun bu karşıtlığa rağmen komşu bir ülkede İsrail'i hedef alan açıklamalar yapmaktan kaçınacağını düşünüyorum."
İsrail olarak Türkiye'nin PKK ile mücadelesinde insansız hava araçları konusunda destek sağlamaya devam edeceklerini anlatan Büyükelçi Gabby Levy, "İsrail olarak Hamas'ı nasıl bir terör örgütü olarak görüyorsak, PKK'yı da o şekilde görüyoruz. PKK ile mücadelenizde desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey de Levy'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İsrail ile Türkiye'nin ticari ilişkilerinin geliştirilmesini istedi. 

Büyükelçi Levy, Afyonkarahisar'daki temasları kapsamında Valilik, Belediye, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 21:10:00
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 21:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?