1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Büyükelçinin duygusal anları

BÜYÜKELÇİNİN DUYGUSAL ANLARI

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 'Sandıklı Anne ve Kızlarından Pakistan Anne ve Kızlarına' projesi kapsamında Sandıklılı kadınların elleri ile hazırladıkları giyecekler, düzenlenen törenle Pakistan Büyükelçisi Tarık Azizuddin'e teslim edildi. Törende çok duygulanan Büyükelçi, konuşurken sesinin titremesine, gözlerinin dolmasına engel olamadı.

Sandıklı Hüdai Kaplıcası Termal Otel'de düzenlenen törene katılan Pakistan Büyükelçisi Tarık Azizuddin konuşmasına başlamadan önce sesi titreyerek, "Benden önceki konuşmacıların sözleri kalbime dokundu .Allah Türkiye'nin başına böyle bir olay vermesin" dedi. Pakistan'da yaşanan sel felaketini bütün dünyanın bildiğini dile getiren Azizuddin, bütün dünyadan farklı olarak Türkiye'nin bunu daha farklı bir şekilde gördüğünü aktardı. Azizuddin, "Geçmişten bu yana iki ülke arasındaki kardeşlik bağı, sosyal

olaylarla su yüzüne çıkıyor. Büyük bir özveri ile yardımda bulundular. Böyle olaylar, dostluğumuzun iyilikle başlatıldığını hatırlatıyor. Bizim ilişkilerimiz paşanın da az önce söylediği gibi Türkiye ve Pakistan olmadan önceye dayanıyor. Bu ilişkiyi de sevgi ile artırıyoruz" diye konuştu.

2005 yılında Pakistan'da meydana gelen depremde Türkiye'den başka kimsenin yardım etmediğini söyleyen Azizuddin, hala depremden kaynaklanan yaraları sararken, Pakistan'ın bir başka felaketle karşı karşıya kaldığını belirtti. Azizuddin, "22 milyon Pakistanlı evlerinden oldu, 2 bin kişi öldü, 100 bin kişi de yaralandı. 4 buçuk milyon ev yok oldu, 4 buçuk milyon dönümlük ekili arazi sular altında kaldı. Ülkemizin yüzde 20'si denize döndü. Bu yüzde 20, bütün İtalya'nın topraklarına eşittir. Daha önce böyle

bir sel felaketi olmamıştı, bu olay karşısında yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu, hazırlıksızdık. Ondan sonra bütün dünya Pakistan'ın başına gelen olayın farkına vardı. Fakat bütün dünya bunun farkına varmadan önce Türkler yine öndeydi" dedi.

Sel felaketinin ardından Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Pakistan'a kısa süre içinde yüklü miktarda yardımda bulunduğunu kaydeden Azizuddin, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Türkiye içerisinde halktan yardım isteklerinde bulundu. Başbakan Erdoğan, kendi işlerinden dolayı Pakistan'a gelemese bile eşi Emine Erdoğan'ı yardım etmek için göndermişti. Emine Erdoğan kendi başına 3.5 milyon liralık yardım topladı. Bu daha önceden iki ülke arasında görülmemiş bir şey. Bu kimsenin düşünemeyeceği bir olaydı. Pakistan

halkı ve ülkesi Türk halkının kendisine yaptıklarına unutmayacaktır. Biz Pakistanlılar Türkiye ve arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Bu kardeşliği sürdürebilmek için elimizden geleni yapacağız. Allah Türkiye'yi her zaman korusun ve Allah Türkiye'yi hiçbir zaman yardıma muhtaç duruma düşürmesin" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda Sandıklı Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından Pakistan Büyükelçisi Azizuddin ve eşine çeşitli hediyeler takdim edildi. Sandıklılı kadınların hazırladıkları bir kamyon dolusu el emeği hırkalar, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak için yola çıktı. Düzenlenen törene, emekli Korgeneral Hasan Kundak da katıldı.

BÜYÜKELÇİNİN DUYGUSAL ANLARI
BÜYÜKELÇİNİN DUYGUSAL ANLARI
BÜYÜKELÇİNİN DUYGUSAL ANLARI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2010 Cumartesi 10:24:05
Güncelleme :28 Kasım 2010 Pazar 16:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?