4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Büyükkalecik şehidini uğurladı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden biri olan Afyonkarahisarlı Piyade Er Ali Osman Altın'ın cenazesi memleketinde toprağa verildi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden biri olan Afyonkarahisarlı Piyade Er Ali Osman Altın'ın naaşı bugün öğleden sonra memleketi Afyonkarahisa'a getirildi.

İlk olarak Afyonkarahisar Merkeze bağlı Büyükkalecik beldesindeki baba ocağına getirilen şehidin cenazesi burada vatandaşlar tarafından sloganlarla karşılandı. Şehidin annesi Zakire Altın, oğlu Ali Osman Altın'ın tabutunu gördüğünde sinir krizi geçirerek ağıtlar yaktı. Şehit annesini kadın subaylar sakinleştirirken, baba Ali İhsan Altın ise, "Vatan sağ olsun diyerek" metanetini korudu.

Şehit Altın'ın cenazesi baba ocağından omuzlarda belde merkezindeki meydana getirildi. Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Aker, Vali Haluk İmga, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdulkadir Akcan ve yaklaşık 500 vatandaşın doldurduğu meydanda Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapan Üsteğmen Murat Basten, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bir bütün olduğunu ve bölme hevesinde olanların tarih bilgisinden yoksun, gafil ve hain olduğunu belirtti.

Şehit Ali Osman Altın'ın cenazesi daha sonra askeri erkan eşliğinde belde mezarlığında toprağa verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 19:03:58
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 19:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?