2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Buzağıyı kurtarmak isterken öldü

Afyonkarahisar’da, süt sağma makinesini çalıştırmak isterken kabloya basıp elektrik akımına kapılan buzağıyı kurtarmak isteyen kadın, hayatını kaybetti.

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Sorkun Beldesi’nde, evlerinin yanındaki ahırda süt sağma makinesiyle ineklerini sağmak isteyen Zeynep Yavuz (33), makineyi prize taktığı anda kabloya basması sonucu buzağı kabloya bastı. Elektrik akımına kapılan buzağıyı kurtarmaya çalışan Zeynep Yavuz da elektrik akımına kapıldı. Bu sırada evin bahçesinde oynayan Yavuz’un oğlu Samet (3) ve yeğeni Ahmet Göksu (5), kendisini göremeyince onu aradı. Çocuklar, ahır kapısını açtıklarında, kadın ve buzağının öldüğünü fark etti. Yavuz’un yeğeni Ahmet Göksu, hemen komşulara haber verdi.

Zeynep Yavuz’un kardeşi Mehmet Göksu (30) olayı anlatarak, "Ablam süt sağma makinesini elektrik prizine sokuyor. İneğin yavrusu kabloya basarak, elektrik akımına kapılıyor. Daha sonra ablam onu kurtarmak için müdahale edince o da vefat ediyor. Eşi Ramaan Yavuz (34) süt mandırasında çalıştığı için evde yokmuş. Benim oğlum bakmış halasını göremeyince buraya girmiş ve onu yerde yatarken bulmuş. Daha sonra yan komşuları çağırmış. Onlar da gelip prizleri çekmişler. Ancak ablam vefat etmiş" dedi.

Yavuz ailesinin evlerini yeni yaptığını ifade eden Mehmet Göksu, TEDAŞ’I suçlayarak, "TEDAŞ tesisatı incelememiş. Tam prosedürü bilmiyoruz. Bizi yönlendirmesi gerekirdi" diye konuştu.

Zeynep Yavuz’un annesi Müyesser Göksu (61) ise, "Torunlarım buldu. Elimizden hiçbir şey gelmedi" dedi. Annesinin öldüğünü cami hoparlöründen sela verildiği sırada öğrendiğini belirten Seher Yavuz (10), şunları söyledi:
"Ben Kur-an kursuna gidiyorum. Camideydim. Sabah saat 09.00’da evden ayrıldım. Kurstan sonra arkadaşımın evine götürdüler. Sela verilirken annemin öldüğünü öğrendim."
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 02:31:17
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 14:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa ÇEVRAN IP: 81.215.224.xxx Tarih : 9.07.2005 12:10:46
24/06/2005-01/07/2005 arası yıldız süt sagım makineleri ismi altında asılsız bir haber yapılmıştır.TAKVİM gazatesinin TESKİP yazısının E-mail me atmanızı rica ediyorum. SAYGILARIMLA,İYİ ÇALIŞMALAR