4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

BYGEM'den Atatürk Fotoğrafları Sergisi

Afyonkarahisar'da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYGEM) ve Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) işbirliği ile Atatürk Fotoğrafları Sergisi açıldı.

BYGEM ve AKÜ işbirliği ile düzenlenen Atatürk Fotoğrafları Sergisi Afyonkarahisar’da açıldı. Atatürk Fotoğrafları sergisi açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Hancıoğlu katıldı. Sergide yer alan ve Atatürk'ün Afyonkarahisar'a yaptığı ziyaretler esnasında çekilen fotoğrafların yoğun ilgi gördüğü sergide Vali Haluk İmga, BYEGM Genel Müdürü Salih Melek'ten özellikle Ata'nın Afyonkarahisar'da olduğu zamanlarda çekilmiş fotoğraflarını istedi. Melek de, İmga'nın isteğini yerine getireceklerini belirterek, arşivlerinde Atatürk'ün çok fazla bilinmeyen binlerce fotoğrafı olduğunu açıkladı.

ARŞİVDE 900 BİN FOTOĞRAFIMIZ VAR
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, BYEGM'nin 900 bin fotoğraflık bir arşive sahip olduğunu belirterek, AKÜ ile Atatürk Araştırma Merkezi'nin Milli Mücadele'ye ilişkin bir program düzenlemesi üzerine BYEGM olarak programa açtıkları fotoğraf sergisi ile dahil olduklarını söyledi. Sergide yer alan fotoğraflar konusunda da bilgi veren Melek, sergilenen 60 fotoğrafın Atatürk'ün Milli Mücadele dönemi başta olmak üzere çeşitli illerdeki gezi, faaliyet ve incelemeleri sırasında çekilmiş fotoğraflardan oluştuğunu ifade etti. Afyonkarahisarlıları, eski Afyon'u görmeleri ve yaşadığı değişime şahit olmaları için sergiyi gezmeye davet eden Melek, "Böylece kentin nereden nereye geldiğini anlamaları daha da kolay olacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 22:55:14
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 23:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?