4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Çakı gibi asker oldular

Afyonkarahisar'da, engelli gençler için temsili askerlik yemin töreni düzenlendi.

Afyonkarahisar İkmal Komutanlığı'nda düzenlenen tören ile temsili askerlik görevini yerine getiren engelli vatandaşların ailelerinin mutlulukları gözyaşı ile birleşti. İkmal Komutanlığı bahçesinde düzenlenen temsili yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören alanında bulunan 24 engelli vatandaş, Türk bayrağı üzerine konmuş silahlar huzurunda bir ağızdan yemin etti.

ARTIK YEMİNLİ BİR ASKERSİNİZ
Yapılan yemin töreninin ardından İkmal Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, açılış konuşmasını yaptı. Ocak, askerliğin kutsal vatan topraklarını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin değişmez temel değerlerini koruma ve kollama sorumluluğu olduğunu söyledi. Tuğgeneral Ocak, tarih boyunca güneşi takip ederek Anadolu'ya gelen ve Anadolu'yu bizlere yurt yapan atalarımızdan bize miras kalan bu toprakların bizden sonraki kuşaklara devretmemiz gereken en kutsal emanet olduğunu söyledi.

Bu toprakların, Türk milletine vatan olması için, yüz binlerce şehidimiz ve gazimizin kanlarını ve canlarını seve seve feda ettiğini anlatan Ocak, şöyle konuştu: "Türk ulusu kendi bağrından çıkan askerlerini çok sever. Ona çok güvenir. Bu güvenin altında, işte bu yemin ve bu yemine bağlılık var. Bu gün burada yemin eden engelli vatandaşlarımız da artık yemin ederek birer asker olmuşlardır. Bundan sonra da bu ülkenin savunmasında kendilerinin de olduğunu hissettirmişlerdir."

Ocak'ın konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı. Temsili yemin törenine katılan engelli vatandaşlara ve ailelerine ikramlarda bulunan Tuğgeneral İzzet Ocak, engelli vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Yemin eden engellilere terhis belgelerini kendi elleri ile dağıtan Ocak, engelli vatandaşların aileleriyle de ilgilenerek duygularına ortak oldu. Tören yapılan ikramın ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:09:10
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 18:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?