3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

'Çakma arkadaş çetesi' çökertildi

Afyonkarahisar'da askerliğini tamamlamış kişilerden satın aldıkları hatıra defterlerindeki isimlere sahte altın satan dolandırıcılar, jandarma tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

Afyonkarahisar ve Denizli'de jandarma tarafından yapılan eş zamanlı yapılan operasyonla 9 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin 10 aylık çalışma sonucu çökertildiğini belirten Vali Haluk İmga, dolandırıcıların bu sayede aylık 300 ile 400 bin TL arasında para dolandırdığını söyledi.

Askerliğini bitirmiş kişilerden satın aldıkları hatıra defterlerinde bulunan isimlerle asker arkadaşıymış gibi irtibata geçen dolandırıcılar, tarlalarında altın gömüsü bulunduğunu ancak, kendilerinin bu işleri bilmediğini belirterek kandırdıkları kişiye gerçek altın numunesi gösterdi.

Altın arama işine talip olan kişilere önce gerçek altın gösterip daha sonra sahte altın veren şüpheliler birçok kişiyi bu yöntemle 50- 100 bin TL arasında dolandırdı. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, 10 aylık takip sonrası Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi ile Denizli'de 9 ayrı yere operasyon yaptı. Operasyonda 9 kişi yakalanırken, 618 sahte altın, 8 askerlik hatıra defteri, 1 tarihi eser görünümünde vazo, 3 gram esrar, 12 av tüfeği fişeği, 1 el telsizi, 7.65 çapında tabanca, 1 şarjör, 1 fişek, 6 cep telefonu, 1 fotoğraf makinesi ve 15 cep telefonu kartı ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Haluk İmga, operasyonların devam ettiğini ve ek gözaltıların olabileceğini söyledi. Vali İmga, söz konusu dolandırıcılara karşı halkı dikkatli olmaları konusunda da uyardı.

Dolandırıcılığın asker arkadaşlığı suiistimal edilerek gerçekleştiğini söyleyen İl Jandarma Komutanı Albay Ünal Ödemiş, askerliğini yapan Mehmetçikler'in tuttukları hatıra defterlerinin ard niyetli kişiler tarafından kullanılınca bir çok insanın mağdur olduğunu kaydetti.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 09:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?