4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Canavar hız kesti!

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılında meydana gelen ölümlü ve maddi hasarlı kazalarda azalma meydana geldiği ifade edildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan açıklamada, Afyonkarahisar genelinde İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan karayolları üzerindeki kontrol ve denetimlere aralıksız devam edilmekte olup yapılan çalışmalar neticesinde 2008 yılı içerisinde meydana gelen ölümlü trafik kazalarında yüzde 15, toplam meydana gelen trafik kazalarında yüzde 4 oranında azalış sağlanmıştır. Jandarma trafik timlerince icra edilen faaliyetler ile ilimiz genelinde bulunan yaklaşık 7.500 adet pat-pat olarak tabir edilen araçlar ile traktör römorklarının tamamına üçgen reflektör taktırılmasının sağlanması sonucu bu tür araçların karıştığı arkadan çarpma ile sonuçlanan trafik kazalarında yüzde 50 azalma sağlanmıştır.

Trafik timlerimizce vatandaşlarımıza ceza kesmek en son çare olarak düşünülerek, trafikte uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirilmeleri maksadıyla karayolları üzerinde emniyet kemeri takmaları, hız kurallarına uymaları ve alkollü araç kullanmamaları konusunda sürücülerin dikkatlerini çekmek maksadıyla 2.40x1.20 cm. boyutlarında levhaların karayolları üzerine takılmasının sağlandığı belirtildi.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan açıklamada, karayolları üzerinde bulunan köy ve kasabalardaki ilköğretim okullarında öğrencilerin emniyetli bir şekilde okula giriş çıkışlarını sağlamak maksadıyla ilçe kasaba ve köy ilköğretim okullarında öğretmen ve öğrencilere okul geçidi görevlisi eğitimi verildiği belirtildi. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Yapılan kontrol ve denetimler esnasında Afyonkarahisar'ın kültürel ve yöresel yönünden karayolunu kullanan sürücü ve yolculara tanıtılması maksadıyla hazırlanan broşür ve el ilanları dağıtılarak ilimizin tanıtımına katkı sağlanmaktadır. Jandarma sorumluluk bölgesindeki karayolları üzerinde kazaların yoğun olarak meydana geldiği yerler ile gizli buzlanma olaylarının görüldüğü yol kesimlerini gösterir harita çıkarılarak, sürücülerin bilgilendirilmesi maksadıyla dağıtılmaktadır."

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, "2009 yılında vatandaşlarımızın karayolu üzerinde daha güvenli ve emniyetli bir şekilde seyahat edebilmeleri, ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik olaylarının en aza indirilmesi amacıyla yapılan kontrol ve denetimler ile vatandaşlarımızın trafik konusunda bilgilendirilmesi faaliyetlerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da eksiksiz bir şekilde yürütüleceği" belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 00:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?