30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

'Çankaya'ya mı soracağız'

Afyonkarahisar'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na bilgi verilip verilmediği konusunda, “Sözlü görüşmeler için de Çankaya'yı mı soracağız ve yahut da ilgili bazı kuruluşlara mı soracağız?” diye eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, şunları söyledi: 

“Şu anda KKTC'de biz göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir 5 bin dolardı, ama şimdi 10 bin dolar oldu. Bu dönemde oldu. Durup dururken olmadı. Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara sağlamış olduğu özgüvenle, güvenle oldu. Verdiği destekle oldu. Şimdi ise bize Finlandiya dönem başkanının getirmiş olduğu bir teklif var. Ve biz bu teklif üzerinden onlarla bazı sözlü görüşmeler yaptık. Biz bu sözlü görüşmeler için de Çankaya'yı mı soracağız ve yahut da ilgili bazı kuruluşlara mı soracağız? Kusuru bakmasınlar da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin başında olanların herhalde şu ana kadar oluşmuş olan altyapı ile ilgili olarak bazı birikimi var, bazı bilgileri var. Bunları biz sözlü olarak konuşuruz. Ama olay yazılı bir metine dönüşeceği zaman hay hay. O zaman tabii ki Çankaya'ya da soracağız. Tabii ki o zaman ilgili kurum ve kuruluşlarımızla da bunları yazılı olarak görüşeceğim. Ama bunları birbirinden ayırt lütfen ayırt edelim. Birbirimizi yormayalım. Birbirimize haksızlık etmeyelim. Aksi takdirde piyasaları rahatsız ederiz. Çünkü bu piyasalar rahatsız olduğu zaman, benim vatandaşımın cebine girecek olan para ne oluyor? Azalıyor. Alım gücü azalıyor. Eksiliyor. Bu haksızlığı yapmayalım.”

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TERMAL TESİSİ

Türkiye’nin en büyük termal tesisi olan Korel Thermal Resort Oteli’nin açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından Afyonkarahisar’da yapıldı.

Yatak kapasitesi 435’e çıkartılan Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek bir süre incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan daha sonra Afyonkarahisar- Kütahya karayolu üzerinde Ali Acar ve Ali Korkmaz adlı işadamları tarafından inşa edilen Korel Thermal Resort Oteli’nin açılış törenine katıldı. Açılışta Erdoğan'a Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de eşlik etti. Törende tesisle ilgili bilgi veren ortaklardan Korkmaz, 35 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen tesisin 2 yıl içinde tamamlandığını, tesisin ilk etapta 20 milyon dolarlık bir yatırım olarak planlandığını, ancak 2 defa plan revizesi yapılarak bugünkü haline geldiğini söyledi. 120 bin metrekarelik arazi üzerinde 50 bin metrekarelik kapalı alanda 300 personel istihdam eden tesisin 2 termal su kaynağına sahip olduğunu ve bünyesinde bulundurduğu 2 bin metrekarelik fizik tedavi merkezi ile de Türkiye’de bir ilk özelliği taşıdığını belirten Ali Korkmaz, Başbakan Erdoğan ve katılımcılara teşekkür etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hem master planının hem de envanterlerinin eksiksiz olduğunu belirterek, termal turizme ve kongre turizmine ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Türkiye’nin Avrupa’nın en zengin termal kaynaklarına sahip olduğunu belirten Bakan Atilla Koç 21 ilde 35 merkezi termal alan ilan ettiklerini, Afyonkarahisar’ın da Frig Vadisi Termal bölgesinin önemli bir parçası olduğunu söyledi.

ARAZİLERİN TURŞUSU MU KURULACAKTI?

Korel Thermal’in yatırımcılarını kutlayarak sözlerine başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Korel’in bugün açılışını yaptıkları 33'üncü tesis olduğuna dikkat çekti. Bu tesisin yatırımcıya verdikleri önemin turizmdeki etkilerini göstermek açısından önemli olduğunu belirten Erdoğan, “Ülkemizi yeniden imar ediyor, büyük bir değişimin öncülüğünü yapıyoruz” dedi. Devletin yatırımcısının önüne engeller koymaktan vazgeçip özel sektöre her türlü yardımı sağlamaya başladığını belirten Başbakan Erdoğan, teşvik yasalarının çıkarıldığını hatırlattı. “Bu kadar arazilerin turşusu mu kurulacaktı da bu teşvik yasaları daha önce çıkmamıştı?” diye soran Başbakan Erdoğan, “Bizler hortumları kestik, ülkenin imkanlarını katma değer harcamak üzere ülkenin hizmetine verdik. Vergi indirimleri ile bürokratik engellerin kaldırılması için yatırımcımıza yardımcı olduk. Ekonominin lokomotifi özel sektör olmalıdır. Devlet yatırımcı olmaz. Devlet düzenler, yol gösterir” diye konuştu.

Korel Thermal’e benzer 5 termal otelin daha sırada olduğunu, arazi tahsislerinin yapıldığını belirten Erdoğan, müteşebbislerin önüne engel çıkarmak yerine, önündeki engellerin kaldırılacağını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin dünyadaki en büyük 20 ekonomi arasına girdiğine dikkat çekerek önümüzdeki yıllarda ilk 10’a girmeyi hedeflediklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Bu milletimizle, işverenlerimizle, müteşebbislerimizle olacak. Katakulle yapmayacağız. Elele vereceğiz, bir olacağız, birileri geri çekmeye çalışmayacak” dedi. Karalama ile bir yere gidilemeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bir ülkede birisi konuşurken ben vatandaşımdan şunu istiyorum. Sorun. Arkadaş senin kaç tane çakılı kazığın var? Bu ülkede çaktığın çivileri söyle. Nerede hangi eseri diktin, bunu bir söyle. Varsa eyvallah başımız gözümüz üstüne. Ama bunu yapmadıysa konuşmaya hakkı yok. Bu ülkenin sahibi millet. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Öyleyse millete rağmen iktidar olunmaz. Milletle iktidar olunur. Bunu böyle bilin. Sıkıntılarımızı gidermek için imkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni gösterdik ve göstereceğiz.”

Ekonomideki gelişmeleri anlattıktan sonra vatandaşlara, “6 tane sıfır ne oldu?” diye soran Başbakan Erdoğan, “Bizden öncekiler 1'in sıfırına durmadan sıfırları yüklüyorlardı. 1’in sırtına 6 tane sıfır yüklemişlerdi. O bir var ya o bile bunlardan davacı olacak. Anamı ağlattınız diyecek. Belimi büktünüz diyecek. Bize dediler ki sıfırları atarsanız enflasyon sıçrar, enflasyon patlar. Ne patladı, ne çatladı. Tam aksine enflasyon çatladı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek tesisin açılışı gerçekleştirildi.
Hürriyet Internet / DHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2006 Cumartesi 19:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?