4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Canlı yayında Yunan anıtı tartışması

CANLI YAYINDA YUNAN ANITI TARTIŞMASI

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy arasında canlı yayında Yunan Anıtı tartışması çıktı. Hararetli başlayan tartışma sonunda iki taraf el sıkışarak toplantıdan ayrıldı.

Afyonkarahisar'ın yerel televizyon kanalı Karahisar TV tarafından Çakmak Marble Otel'de canlı yayınlanan programa, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGD) Başkanı Celal Bursalıoğlu, Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Erol Özsoy, bazı köşe yazarları ve basın mensupları katıldı. Canlı yayınlanan programın açılışını AGC Başkanı Güzbey ve AGD Başkanı Bursalıoğlu yaptı.

Yaklaşık 1,5 saatten fazla süren programda ilk olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Kanal 3 televizyonunda yayınlanan konuşması yayınlandı. Ardından yine aynı kanalda Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy'un konuşmalarına yer verildi. Slayt eşliğinde iki başkanın konuşmalarını dinleyen AGC, AGD bşkanları ve katılımcı basın mensupları daha sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın Pekin'de yapmış olduğu gezinin görüntülerin izledi. Görüntülerin izlenmesinin ardından Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'a Yunan anıtı yapılacak" konusunda böyle bir cümle sarf etmediğini ifade etti. Programa İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek ve parti üyeleri katıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın kente Kurtuluş Savaşı sırasında ölen Yunan askerleri için anıt mezar yapılmasıyla ilgili haber kentte tartışma yarattı. Bunun üzerine MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdulkadir Akcan ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Erol Özsoy, Başkan Çoban'ı sert dille eleştiren açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da Yunan askerleri için anıt mezar yapacağı yönünde bir beyanat vermediğini belirterek bu iddiaları ortaya atanları canlı yayında ispata davet etti.

Kente Yunan askerleri için bir anıt mezar yapma düşüncesinin olamayacağı sözünü yineleyen Başkan Çoban, şöyle konuştu: "Kocatepe'de, Dumlupınar'da, Çiğiltepe'de mutlaka Yunan mezarları vardır. Sembolik olarak bunların tespit edilip Yunan askerlerinin isimlerinin yazılmasını ve bunların çocuklarının, torunlarının gelip burayı ziyaret etmelerini istiyorum. Böylece kent turizmi ivme kazanır."

Sendikacı Erol Özsoy ise, gazetede okuduğu haber üzerine açıklama yaptığını belirterek, konuyla ilgili herhangi bir görüntü izlemediğini anlattı. Yaptığı haberle tartışmaları başlatan yerel gazetenin muhabiri ise, Başkan Çoban'ın söz konusu cümleyi sarf etmediği halde haberinde Yunan Anıtı ifadesini yanlışlıkla kullandığı için özür diledi. Hararetli başlayan tartışma sonunda Başkan Çoban ile sendikacı Özsoy el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi.

CANLI YAYINDA YUNAN ANITI TARTIŞMASI
CANLI YAYINDA YUNAN ANITI TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 13:24:01
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 00:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rafet kartal IP: 78.166.57.xxx Tarih : 10.11.2009 20:58:25

bu haberi yapan iha muhabiri nasıl haber yapmış.erol özsoyun konuşmaları nerede.biz yerel kanalda da duyduk izledik aynen yunan askerlerinini mezarlarını bularak mezarlık yapacağını söyledi.30 bin yunan askerini öldürmüşüz dedi onların torunları dedelerinin mezarini ziyaret etsin dedi.tv deki ham bantler yayınlanmadı montajlar yayınlandı.ırza geçen katliam yapan yunan askerine mezar yapmak hangi aklın mahsulü.yazıklar olsun.