4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Çay'ın bakanı yok!

Afyonkarahisar CHP Çay 1. Sıra İl Genel Meclis üyesi adayı Cengiz Dursun, partisinin Çay Belediye Başkan adayı Hakkı Evren ile birlikte yaptığı açıklamada, Çay'ın şu an durumunun içler acısı olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar CHP Çay 1. sıra İl Genel Meclis üyesi adayı Cengiz Dursun, Çay ilçesinde işsizlik nedeniyle göç meydana geldiğini ifade etti. "Çay'ın bakanı yok" diyen İl Genel Meclis üyesi adayı Dursun, işsizlik ve kredi borçları nedeniyle Çay esnafı ve halkının zor durumda olduğunu anlattı.

SON BEŞ YILDA ÇAY İLÇESİNİN EKONOMİSİ ÇÖKTÜ
Afyonkarahisar'ın bir zamanlar en önemli ve en güzel ilçelerinden birinin Çay olduğunu anlatan Dursun, şöyle konuştu: "Şimdi görünümü eskisini aratır hale geldi. Çay'ın son beş yılda ekonomisi tamamen çöktü. Bu çöküşle birlikte Çay ilçesinden göç başladı. 25 bin nüfusa sahip Çay ilçemizde şu an 14700 kişi ikamet etmektedir. Bu 14700 kişinin yaşadığı ilçe esnafı ve halkı zor durumdadır."
Esnafın banka borçlarını ödeyemediğini ve bu yüzden kepenk kapattığını belirten Dursun, şunları söyledi: "Çay'ın yedi emin depoları olarak adlandırılan yerde kredi borcu yüzünden bağlanmış onlarca araç ve gereç bulunmaktadır. Çay halkımızın bu zor durumdan bir an önce kurtulması gerekiyor. Kurtuluşu da Cumhuriyet Halk Partisi ile olacak."

ÇAY ARTIK ESKİ ÇAY DEĞİL
Cumhuriyet Halk Partisi Çay Belediye Başkan adayı Hakkı Evren de, Çay halkına hak edilen bir Çay yapmak için aday olduğunu söyledi. Çay'ın son beş yılda önemli diye lanse edilen yatırımlarının gerçeği yansıtmadığını anlatan Hakkı Evren, "Çay'a hak ettiği hizmeti vermek için bu yola çıktım. Çay'ın asıl sorunlarını bilen biriyim. Çay ilçemizde her nedense hak ettiği hizmeti AKP iktidarı döneminde almadığından yanayım" dedi.

Çay'ın son beş yılda ekonomisinde önemli düşüş olduğunu bununda göçe sebep olduğunu anlatan Evren, sözlerine şöyle devam etti: "Çay halkı işsizlik yüzünden ilçesini, memleketini terk etmek zorunda kaldı. Kredi borçlarını ödeyemeyen esnafın elinde avucundaki araç ve gereçleri hacizlendi. Artık Çay'da görüş ve bakışın değiştiği bir seçim geçeceğine inanıyoruz. Seçimlerin Çay'ımıza hayırlı olmasını ve Çay'a hakkettiğini getireceğine inanan Hakkı Evren olarak seçimlerden galip çıkmak istiyoruz.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?