1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Cenazeler savcı bekliyor

GURBETÇİ KAZASINA DANİMARKALI SAVCI GELİYOR

Afyonkarahisar'da trafik kazasında feci şekilde hayatını kaybeden Danimarkalı 4'ü çocuk 5 gurbetçinin cenazeleri, Danimarka Hükümeti'nin gönderdiği savcının yaptığı incelemeden sonra memleketleri Sivas'a gönderileceği öğrenildi.

Kazada hayatını kaybeden ailenin yakınları, cenazeleri Danimarka'dan gelen savcının incelemesinden sonra Sivas'a götürerek toprağa vereceklerini söylediler. Kazada hayatını kaybeden ZY30737 plakalı otomobilin sürücüsü Ömer Baydak'ın (38) abisi Sadettin Baydak, cenazeleri hazır olmasına rağmen, Danimarka Hükümeti'nin cenazeleri incelemesi için savcı göndermesi nedeni ile memleketleri Sivas'a götüremediklerini ifade etti. Kazada hayatını kaybeden çocukların hepsinin Danimarka vatandaşı olduğu için Danimarka Hükümeti'nin böyle yola başvurduğunu düşündüklerini vurgulayan ağabey Sadettin Baydak, "Acımız çok büyük. Kardeşim ile yola çıkmadan 2 gün önce telefonla konuşmuştuk. Bana, 'Ağabey 2 gün sonra inşallah Türkiye'de olacağım." demişti. Ama kavuşmamız nasip olmadı. Kazada çok kötü olmuş. Hayatını kaybeden yeğenlerimizi tespit etmekte güçlük çektik. Fakat öğrendiğimiz kadarı ile Danimarka hükümeti cenazeleri incelemek için savcı görevlendirmiş savcının gelmesini bekliyoruz. Savcı gelip inceleme yapınca cenazelerimizi memleketimize götüreceğiz" diye konuştu.

İKİ YEĞENİM OTOMOBİLDE YER OLMADIĞI İÇİN BİNEMEDİ

Ağabey Sadettin Baydak, yeğeni Selahattin Baydak (19) ile kardeşi Ömer'in ikinci eşi Hatun Bayhan'ın kızı Merve Bayhan'ın (11), otomobil almadığı için Türkiye'ye uçakla tercih ettikleri için hayatta kaldıklarını ifade etti. Yeğeni Selahattin'in önceki gün (27 Haziran 2010) Sivas'a geldiğini anlatan Baydak, "Merve'de bugün (29 Haziran 2010) Türkiye'ye gelecekti. İki yeğenimiz otomobille gelmediği için hayatta kaldı" dedi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Hatun Bayhan (46) ile Serhan Baydak'ın (8) Akşehir Devlet Hastanesi'ne değil de Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldığını söyleyen ağabey Baydak, "Biz, yaralıların Akşehir'de olduğunu biliyorduk. Ama sonradan Afyonkarahisar'da olduğunu öğrendik. Doktorlar, Hatun ile Serhan'ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğunu söyledi. İkisi de yoğun bakımda yatıyor. İkisi de kafasından ameliyat geçirdi. Allahtan ümit kesilmez. Sağlıklarına kavuşmaları için dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri yakınları tarafından, Ömer Baydak (38), Sudenaz Baydak (1), Yaren Bayhan (11), Serdar Tolga Baydak (14) ve Semih Baydak (15) şekilde teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 01:55:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 15:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?