5
Mayıs
2024
Pazar
AFYONKARAHİSAR

Cengiz Pala beraat etti

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesi Belediye Başkanı Cengiz Pala ile Belediye İhale Komisyonu'nda görevli 8 kişi, "ihalelerde usulsüzlük" iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Bolvadin Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Pala ile komisyonun 8 üyesi katılmadı.

Duruşmada mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, isnat edilen suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle 9 sanığın beraat ettirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, iddialar, tarafların savunmaları ve raporların değerlendirilmesi sonucu suçun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirilmesinden dolayı Pala ile 8 kişinin beraatına karar verdi.

Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında, ilçede faaliyet gösteren yerel bir gazetede "tüm ihalelerde usulsüzlük" yapıldığına ilişkin habere yer verildiğini bildirdi.

Bu haber doğrultusunda yapılan suç duyurusu sonucu İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettişlerin, belediyedeki ihale dosyalarını tek tek incelediğini ve usulsüzlüğe rastlanmamasından dolayı soruşturmaya gerek görmediğini belirten Pala, bazı kişilerin, müfettişlerin kararına itiraz etmesi üzerine ihale komisyonundaki 8 personelin yargılanmasına izin verildiğini söyledi.

Pala, açılan davada, kendi isteği ve İçişleri Bakanlığı'nın izniyle komisyon üyeleriyle beraber yargılandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Personelim, bilgim ve iznim dışında hiçbir iş yapmaz. Bu dava, sadece bana açılmış siyasi amaçlı bir davadır. İddiaların asılsızlığı mahkeme kararıyla ortaya konuldu. Türk adaletine güvenerek, beyaz gömleğimizle yola çıktık. Bunun bir yıldırma, korkutma, şantaj politikası olduğunu çok iyi biliyorduk. Hamdolsun ki, 'Yanlış hesap Bağdat'tan döner, adalet yerini bulur' dedik ve öyle oldu. Personelimize ve bize bu iftirayı atanlar için ilahi adalet tecelli edecektir."

Mahkeme kararıyla aklandıklarını ifade eden Pala, kendisi ve komisyon üyelerini "ihalelerde usulsüzlük" iddiasıyla mahkemeye veren kişilere yönelik iftira ve tazminat davası açacaklarını sözlerine ekledi. 

AA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 17:59:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?