3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Çete operasyonunda 8 tutuklama

Afyonkarahisar'da "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak" suçundan gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Şafak Operasyonu' dahilinde 8 kişi gözaltına alındı.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık beş aydır teknik takip edilen ilin değişik bölgelerinde bazı mekanlara sabah saatlerinde operasyonu yapıldı. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyon cuma günü sabaha karşı yapılmış, çeteye ait bazı adresler ele geçirilmişti.

Savcılıktan alınan arama kararı ile çok sayıda ekip ile 11 adrese yapılan eş zamanlı şafak operasyonunda 'Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak, Örgüt Kapsamında Dolandırıcılık, Tefecilik, Çek-Senet Tahsilâtı yapmak, örgüt lideri A.Ç., yardımcısı H.A. ile örgüt üyeleri N. K., T. K., F.K., Y.A., M.Ç., M. Ç., isimli şahıslarla beraber, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 516 adet değişik çaplarda tabanca mermisi, 8 adet değişik çap ve markalarda ruhsatsız av tüfeği, 499 adet değişik çapta av tüfeği fişeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet pala tabir edilen kesici alet, 122 adet farklı şahıslara ait ve değişik miktarda senet, 2 adet farklı şahıslara ait ve değişik miktarda çek, suçtan elde edildiği, 1 adet oto, 1 adet motosiklet, 2 adet masaüstü bilgisayar kasası, 2 adet bilgisayar monitörü, 1 adet laptop bilgisayar, 1 takım rütbeli askeri kamuflaj elbisesi, 1 adet polis montu ve copu ele geçirildi.

Suç aletleri ile birlikte yakalanan A.Ç., H.A., N. K., T. K., F.K., Y.A., M.Ç. ve M.Ç adliye çıkartılmalarının ardından tutuklandı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 18:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?